Mamă româncă din străinătate privește pe telefon cum îi sunt loviți copiii rămași acasă

O mamă româncă ce muncește în Anglia, a trecut marți prin clipe de coșmar. Ea a privit într-un filmat trimis de soțul său cum acesta îi bătea pe cei doi copii, în vârstă de 2 și respectiv 5 ani, care au rămas acasă în îngrijirea sa. Bărbatul s-a filmat cu telefonul mobil în timp ce îi chinuia pe copii și a trimis imaginile mamei lor. Femeia a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

Poliția a primit apelul disperat al mamei la ora 22:00, marți, 2 aprilie. Agenții de poliție au descins în localitatea Nicoreşti şi i-au luat pe cei doi copii de lângă tatăl agresiv, relatează Digi24. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie și un ordin de interdicţie care nu-i permite să se apropie la mai puţin de 100 de metri de copiii săi.

„Mi se pare o formă de cruzime să fotografiezi niște copii în timp ce mănâncă bătaie. Nu e suficient că-i bați, dar trebuie să îi și faci de rușine în față mamei sau a lumii. O bună evaluare a stării dânsului de sănătate mintală ar trebui să circumscrie și mai bine situația de față”, explică Gabriel Diaconu, medic psihiatru pentru sursa citată.

Milioane de femei românce au emigrat în ultimele decenii din țară. Pentru multe familii din România ele reprezintă singurele surse de trai decent și speranța într-un viitor mai bun pentru copiii lor. Dar pentru tot acest bine, uneori, copiii rămași în urmă, plătesc un preț mult prea mare și nemeritat.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20