Mamă româncă moartă în Italia pe masa de nașteri. Doctorița ginecologă, condamnată la închisoare cu suspendare

Curtea de Apel din Messina a confirmat în apel condamnarea la șase luni de închisoare, cu suspendare, a doctoriței Lucia Dotto, ginecologa de la spitalul din Sant’Agata Militello care a asistat-o la naștere pe românca Oana Iona Prescură, decedată în urma unei masive hemoragii imediat ce a adus-o pe lume în mod natural pe fetița sa.

Evenimentele tragice au avut loc pe data de 23 martie 2016.

Doctorița Lucia Dotto a fost condamnată pentru că nu a îndepărtat corespunzător placenta de pe peretele uterin al mamei românce.

În plus, s-a susținut că nu a tratat conform protocoalelor medicale și bunelor practici medicale hemoragia abundentă care s-a declanșat, factorul responsabil pentru coagularea intravasculară diseminată, care a dus, în cele din urmă, la decesul pacientei.

În detaliul acuzației se precizează că doctorița ginecologă ar fi omis să efectueze o revizuire adecvată a cavității uterine și să îndepărteze complet uterul, prin intermediul unei histerectomii – o intervenție chirurgicală recomandată în cazul unei hemoragii post-partum, procedură care ar fi putut salva viața tinerei mame.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, Lucia Dotto, în vârstă de 61 de ani, se află la pensie, dar a fost condamnată la despăgubirea părților civile constituite în judecată, asistate de avocata Antonella Marchese.

Fosta ginecologă va trebui să plătească familiei (tată și fiică) o sumă totală de 100.000 de euro ca despăgubire.

Oana Iona Prescură era rezidentă la San Fratello. Înainte de a muri a adus-o pe lume pe Maria Angela, o nou-născută sănătoasă, în greutate de 2,820 kg și care acum are 7 anișori.