Mama româncă, tatăl italian. O iubire sfârșită și doi copii împărțiți între două lumi, între două case, între doi oameni…

Despre Elena Căpitănița scriam în primăvara trecută. Despre ea, despre povestea ei de dragoste cu bărbatul italian, despre cum această poveste s-a transformat într-un coșmar pentru toți, dar în special pentru ei, cei doi copilași pe care Elena i-a luat și s-a întors în România și care acum sunt obiectul unei dispute juridice internaționale între părinții lor. A luptat Elena pentru copiii ei, a plâns, a strigat, a auzit-o o Românie întreagă dar judecătorul a decis: copiii se vor întoarce în Italia, cu tatăl lor.

Copiii nu vor să plece în Italia cu tatăl lor

Francesco Menitti, fostul iubit din Italia al Elenei, a mers la Iași să-și ia cei doi băieți, după ce Tribunalul București i-a dat câștig de cauză în procesul pe care l-a intentat mamei pentru răpire internațională. Dar Gabriel, băiețelul de cinci ani al Elenei și a lui Francesco i-a spus judecătorului că nu vrea să plece în Italia cu tatăl său.

„A fost o procedură de executare ca urmare a unei hotărâri a Tribunalului București în care instanța a admis cererea de trimitere a copiilor în Italia. (…) A venit executorul să preia copiii și s-a constatat refuzul acestora de a merge cu tatăl.”, a declarat, pentru Libertatea, Laura Chiticariu, avocata mamei.

Confruntat cu un refuz vehement, executorul a decis să le mai dea răgaz trei luni copiilor pentru a se obișnui cu tatăl în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mama se luptă pentru copii. Clar, refuză să fie trimiși în Italia. Nici nu au o legătură stabilită cu tatăl. În Italia nu au nici un domiciliu, urmează să fie îngrijiți de bunici. Tatăl nu și-a asumat aceste lucruri”, a precizat apărătoare femeii.

Tatăl însă, susține că justiția i-a dat câștig de cauză: „Băieţii sunt bine. Au stat bine. Chiar dacă mi-a fost teamă că mama le spune lucruri urâte despre tată. Dar legea a decis! Pentru mine nu e nicio problemă”, a declarat tatăl copiilor.

Elena Căpitănița are 31 de ani și este din Iași, în 2005 vine la Roma. Vrea să muncească, să pună ceva bani deoparte. De lucru găsește repede și astfel începe să lucreze ca îngrijitoare la bătrâni, ca baby-sitter sau la curățenie.

„La început a fost bine, dar cu timpul a devenit un bărbat foarte violent”

La Roma, Elena îl întâlnește și se îndrăgostește de Francesco Menniti, bărbat italian, care părea la rândul său îndrăgostit de dânsa.

Cei doi se mută împreună și încep să-și facă planuri de viitor, căsătorie, casă, copii, totul era frumos și părea că vor reuși să aibă o viață frumoasă împreună.

„La început a fost bine, dar cu timpul a devenit un bărbat foarte violent, la început stăteam împreună, dar apoi ne-a abandonat. Mi-a făcut mie şi lui Gabriel valiza, în timp ce eram însărcinată în luna a opta cu al doilea copil, şi m-a trimis la părinţii lui. El avea foarte multe relaţii extraconjugale şi vorbea de faţă cu mine şi cu copilul cu prostituate. Atunci ne-am certat, iar el mi-a făcut valiza şi m-a dus la părinţii lui. Când am născut al doilea copil, deja locuiam de o lună la părinţii lui”, povestește Elena.

După nașterea celui de-al doilea băiat, bărbatul își vizita femeia și copiii care pentru el deveniseră o povară. Făcea scandal și doar carabinierii reușeau să-l potolească.

În acel moment, Elena, sătulă de agresiunile și abuzurile la care a fost supusă de bărbatul cu care s-a iubit a decis să se întoarcă în România. Declară că a avut acceptul tatălui copiilor ei, care s-a ocupat de cumpărarea biletelor de avion și i-a condus la aeroport: „Am avut şi atunci şi am şi acum cărţile de identitate ale copiilor, pe care se vede clar semnătura lui, implicit acordul lui, cu care am venit în România.” Elena, spune că are și o procurură eliberată de Primăria din Roma prin care tatăl își dădea acordul să scoată copiii din Italia pe o perioadă de trei ani.

Acuzată că și-a răpit copiii

Dar între timp bărbatul italian s-a răzgândit și în octombrie 2016, Elena a fost înștiințată de Tribunalul Bucureşti că este acuzată de fostul concubin de răpire internaţională de copii.

Astăzi, judecătorul, în conformitate cu hotărârile Convenției de la Geneva privind răpirile internaționale, a hotărât: Gabriel de 5 ani și Francesco-Maria de 3 anișori vor trebui să se întoarcă în Italia, cu tatăl lor.

Iar Elena Căpităniţa, mama copiilor, spune că a fost obligată de instanță să-i plătească iubitului italian câte 800 de lei pe zi până în momentul în care copiii vor pleca în Italia. Potrivit digi24.ro, femeia a acumulat o datorie de 20.000 de euro, iar suma continuă să crească.

Pe aceeași temă v-ar mai putea interesa: