Mama româncei ale cărei rămășițe ar fi fost descoperite în Italia: „Spuneți-mi sigur dacă este ea și cum a fost ucisă”

Într-o casă rurală degradată, dar încă utilizabilă, situată pe via Montecarottese, o șosea din provincia Ancona pe care trec sute de mașini zilnic, a avut loc o descoperire șocantă.

Sâmbătă după-amiază, 20 ianuarie 2024, la ora 14:00, unul dintre cei doi frați proprietari ai clădirii, venit să adune lemne, a găsit resturi umane care, potrivit carabinierilor din Ancona, ar aparține Andreei Rabciuc.

Tânăra în vârstă de 27 de ani, de origine română, dar rezidentă de ani de zile în Jesi împreună cu mama sa, a dispărut în noaptea dintre 11 și 12 martie, acum doi ani.

 

Georgeta Croceanu, mama îndurerată a Andreei, a ajuns târziu în seara zilei respective la locul descoperirii, care se află la mai puțin de un kilometru de rulota de unde a dispărut fiica sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Spuneți-mi sigur dacă este ea și cum a fost ucisă”, a fost rugămintea disperată adresată investigatorilor, conform La Repubblica.

Confirmarea identității va fi făcută prin testul ADN, iar examenele medico-legale, dispuse de procurorul cazului, vor stabili în zilele următoare dacă resturile aparțin cu adevărat Andreei Rabciuc.

Carabinierii trebuie să determine dacă, așa cum pare probabil, corpul a fost dus acolo după decesul tinerei românce.

Casa respectivă a fost inspectată de două ori de carabinieri în căutarea fetei, ultima dată pe 16 martie 2022, cu ajutorul câinilor specializați. Este improbabil ca aceștia să nu fi detectat corpul care a fost găsit sâmbătă pe scările semi-distruse care duc la primul etaj.

Starea avansată de degradare a resturilor sugerează că moartea Andreei a survenit cu mult timp în urmă, probabil curând după dispariția ei, iar stabilirea cauzei exacte a decesului nu va fi ușoară.

Certitudinea identității ei vine din resturile unei geci albe și niște bocanci negri, care corespund descrierii hainelor purtate de Andreea în momentul dispariției.

Principalul suspect, inițial pentru răpire și acum și pentru omor, este fostul iubit al Andreei, Simone Gresti, care a negat întotdeauna acuzațiile. Relația lor era tensionată, iar în seara dispariției cei doi au avut o ceartă.

Mama fetei este convinsă de vinovăția lui, însă până acum nu au fost găsite dovezi concrete împotriva lui Gresti, care este în libertate.

- Continuarea după publicitate -

Avocatul său, Emanuele Giuliani, care l-a informat despre descoperirea resturilor, a declarat: „Nu mă așteptam la acest deznodământ. Simone este șocat.”

@rotalianul