Mamă și fiică, întoarse în țară din Italia, amendate cu peste 1 000 de euro. Au fugit din carantină

Două femei, mamă și fiică, au fost amendate luni, 12 aprilie 2021, de către polițiștii suceveni după ce s-a constatat că au încălcat măsura obligatorie de izolare la domiciliu impusă la întoarcere dintr-o țară cu risc epidemiologic ridicat. Când agenții de poliție au verificat dacă acestea respectă măsura, nu le-au găsit acasă, scrie ziarul local Monitorul de Suceava.

Potrivit sursei citate, cele două femei locuiesc în comuna Arbore din județul Suceava, iar polițiștii din Solca au fost cei desemnați să efectueze controlul. Mama și fiica, în vârstă de 36 de ani, respectiv 18 ani, se întorseseră recent din Italia și, din moment ce această țară este inclusă în prezent pe lista statelor din Zona Galbenă, li s-a impus măsura izolării la domiciliu în conformitate cu Legea 55/2020, privind prevenirea efectelor pandemiei de Covid-19.

Odată ajunși la locuința celor două femei, polițiștii nu le-au găsit acasă, motiv pentru care au făcut ulterioare verificări în comună și tot nu au reușit să dea de urma lor. Forțele de ordine au fost nevoite astfel să emită două amenzi pe numele celor două femei cu un total de 5 000 de lei (peste 1 000 de euro).

@rotalianul