Mama tinerei moldovence dispărută în Italia: „Întoarce-te acasă! Sună-mă, vin să te iau oriunde te-ai afla”

Se adâncește misterul privind dispariția Ilonei Bogus, adolescentă în vârstă de 16 ani, originară din Moldova, care locuiește la Alfonsine, în provincia Ravenna. Fata a plecat de acasă cu 6 zile în urmă după o ceartă cu mama sa, care acum e disperată și îi transmite următorul mesaj: „Sună-mă și spune-mi unde ești, vin să te iau oriunde te-ai afla. Întoarce-te acasă, Ilona!”

În seara de joi, 21 iulie, mama și fiica au avut o ceartă din cauza mesajelor de pe telefonul fetei. Mama i-a cerut în repetate rânduri să-i arate (și apoi să-l smulgă din mână) telefonul mobil cu care trimitea mesaje, iar tânăra, supărată, a plecat de acasă și de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea.

„Din păcate nu am nicio veste de la ea”, a mărturisit mama pentru Il Resto del Carlino. „Am avut mai multe semnalări, dar niciuna nu s-a dovedit a fi reală. Unele persoane au spus că au văzut-o în Rimini sau San Giovanni di Ostellato din provincia Ferrara. Sunt și cei care susțin că ar fi văzut-o într-un supermarket din Russi și chiar cineva a zis că ar fi observat-o când mânca un știulete de porumb în Bagnacavallo”.

Despre ce s-a întâmplat în seara dispariției, mama Ludmila a povestit: „Era cu toții la masă când am observat că stă tot timpul cu telefonul în mână și trimitea mesaje. M-a frapat pentru că de obicei nu proceda astfel și ce m-a supărat mai tare e că le-a șters repede. Am întrebat-o pur și simplu de la cine sunt și mi-a răspuns că de la un prieten. Am rugat-o de mai multe ori să-mi arate telefonul, dar ea a refuzat. Am înțeles totuși că mesajele erau de pe un grup al cărui nume nu mi-l amintesc bine, de băieți moldoveni cu domiciliul în Italia.”

După ce s-au certat, fata a coborât în curtea casei și apoi a dispărut. De atunci, mama este într-o continuă stare de îngrijorare, a depus o plângere la Poliție privind dispariția fiicei sale și face apeluri către toți cei care ar putea să o ajute. Ea crede că Ilona ar putea fi plecată la prieteni noi, cunoscuți recent de care mama sa nu are habar sau chiar cu un iubit.

Fetei sale îi transmite următorul mesaj: 

„Ilona, ​​știi foarte bine că relația dintre noi a fost întotdeauna sinceră și senină. Nu au fost niciodată probleme între noi. Spune-mi unde ești pentru că nu mai pot să lucrez, să dorm sau să fac orice altceva. Și apoi, acasă este frățiorul tău, care te așteaptă cu nerăbdare. Ajunge să-mi dai un telefon, tu sau cine e cu tine. O să vin să te iau oriunde te-ai afla. Întoarce-te acasă Ilona!”

Ilona Bogus, dispărută în Italia din seara zilei de joi, 21 iulie 2022. Cine are informații este rugat să sune la 112