Mama tinerei ucise în Italia de fostul iubit moldovean: „Nu mi-a ucis doar fetița, ci și pe noi toți”

Trupul neînsuflețit al Yanei Malayko, tânăra ucraineancă de 23 de ani ucisă de fostul ei iubit, Dumitru Stratan, va fi înmormântat vineri, 10 februarie. Mama fetei mulțumește tuturor celor care au ajutat la căutări: „Datorită vouă o mai putem vedea o dată.” Familia tinerei cere ca bărbatul moldovean să primească pedeapsa maximă pentru moldoveanul de 33 de ani, relatează Fanpage.

Yana Malayko a dispărut între joi 19 și vineri 20 ianuarie, în Castiglione delle Stiviere (Mantova) după o întâlnire cu fostul ei iubit, moldoveanul Dumitru Stratan.

Bărbatul a fost acuzat de moartea tinerei, dar a refuzat să spună unde a ascuns corpul, care a fost găsit de carabinieri miercuri, 1 februarie, într-un sac aruncat printre niște tufe de mărăcini, în zona rurală dintre Mantova și Brescia.

De luni, 6 februarie, trupul neînsuflețit se află la Casa funerară Antea din Castiglione delle Stiviere, provincia Mantova.

Părinții săi, Oleksandr și Tatiana Serbenchuk, au aprins lumânări, au dus flori la căpătâiul fiicei lor și au omagiat-o cu poezia „Do not stand at my grave and weep” a lui Mary Elizabeth Frye: „Nu plânge pe mormântul meu, nu sunt acolo; nu dorm. Sunt o mie de vânturi care bat, sunt reflexele diamantului pe zăpadă, sunt soarele pe grâul copt, sunt dulcea ploaie de toamnă”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mama, sosită din Canada, acare nu cunoaște limba italiană, a scris o scrisoare în limba engleză adresată tuturor celor care au fost implicați în căutarea fiicei sale.

„Stratan nu mi-a ucis doar fetița, ci ne-a ucis pe noi, pe părinții și pe bunicii care o iubeam. Sufletele noastre au fost smulse din piept odată cu moartea lui Yanochka!”, se arată în primele rânduri ale scrisorii.

Tatiana a ținut apoi să mulțumească tuturor celor care au căutat-o pe Yana după ce a fost dată dispărută: „Avem ocazia să o vedem pentru ultima oară doar pentru că ne-ați ajutat cu toții”,

Mama, îndurerată, lansează un apel „la toți cei care pot influența sentința lui Stratan”. Ea susține că „o persoană cu o inimă atât de crudă ar fi ucis oricum” și pentru aceasta „trebuie să izolăm pentru totdeauna acest monstru de copiii, surorile și mamele noastre”:

„Yana mea a salvat probabil viața unuia dintre copiii voștri și puțin contează dacă era un băiat pe care l-ar fi întâlnit pe stradă sau o fată care nu-i răspundea la declarațiile lui de dragoste”, a transmis mama tinerei.

Funeraliile vor avea loc vineri, 10 februarie, la ora 9:30, în biserica parohială Romano di Lombardia.

Pe același subiect: Povestea lui Dumitru Stratan, moldoveanul din Italia care și-a ucis fosta iubită. Tată sinucigaș și probleme cu drogurile