Mama unui muncitor român din Italia găsit mort, cu o pungă de plastic pe cap: „Nu a fost sinucidere”

Era în luna mai a anului 2012, când Mihai Marcel Balcan, muncitor român din Italia, în vârstă de 31 de ani a fost găsit mort la Mondovì, în provincia Cuneo, cu o pungă de plastic în jurul capului. Dacă inițial s-a spus că tânărul român s-a sinucis, astăzi, după 6 ani de la tragicul eveniment, mama bărbatului a reușit să-i facă pe judecători să redeschidă cazul, informează La Stampa.

Mama victimei obține redeschiderea anchetei morții fiului ei: „Nu a fost sinucidere”

După șase ani, magistrații din Cuneo au redeschis dosarul privind moartea lui Mihai Marcel Balcan, muncitor român care a decedat la vârsta de 31 de ani: ipoteza privind cauza morții s-a modificat, se pare că tânărul nu s-a sinucis ci a fost omorât.

Faptele datează din ziua de 26 mai 2012, când mama bărbatului, Elena, s-a întors în jurul orei 13:00 în micul  apartament din Pascomonti, unde l-a găsit pe fiul ei în camera lui, cu o pungă de plastic strânsă în jurul gâtului. La timpul respectiv, în urma probelor și a cercetărilor făcute, autoritățile au ajuns la concluzia că Mihai Marcel Balcan s-a sinucis.

Mihai Marcel Balcan era un tânăr liniștit, nu avea antecedente penale și locuia cu mama și sora lui. Lucra ca muncitor într-un depozit din Mondovì

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mama românului nostru nu s-a resemnat niciodată, ea a susținut întotdeauna că fiul ei nu s-a sinucis ci a fost omorât de cineva. S-a adresat și programului TV „Chi l’ha visto” care se implică în diverse anchete de acest gen, apoi a desemnat doi avocați, Cristina Beccaria și Micaela Dadone pentru a se ocupa de caz. Cei doi avocați au efectuat investigații defensive, au controlat mesaje și înregistrări, au revăzut computerul bărbatului, apoi au prezentat un memoriu lung procurorului care a convins judecătorii să redeschidă cazul.

De acest caz se ocupă în prezent procurorul Marinella Pittaluga. Polițiștii au audiat deja câteva persoane în calitate de martori și au efectuat o serie de cercetări. Procurorul adjunct Gabriella Viglione explică: „Au apărut aspecte care nu au fost luate în considerare la momentul respectiv, de aceea a fost redeschis dosarul cu ipoteza de omor, care ne permite să facem investigații amănunțite.

S-a hotărât exhumarea în zilele următoare a cadavrului muncitorului îngropat în cimitirul din Mondovì. Elementele decisive ar putea proveni în urma autopsiei. Acum șase ani autopsia nu a fost efectuată.