Mamografia, gratis în Italia în anul 2020 pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 45 și 69 de ani

Mamografia și ecografia mamară sunt gratuite în Italia pe parcursul anului 2020 pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 45 și 69 de ani, scrie Corriere della Sera.

O invitație la fiecare 2 ani de a-și face o mamografie cu obiectivul prevenirii cancerului la sân este trimisă femeilor direct de ASL (Azienda sanitaria locale) sau o puteți face dumneavoastră contactând unitatea ASL din localitatea de reședință pentru o programare.

Trimiterea de la medic nu este necesară pentru a efectua mamografia gratuită. În momentul prezentării la mamografie este recomandat să aveți cu dumneavoastră rezultatele examenelor medicale specifice făcute anterior (dacă este cazul), pentru a se putea verifica orice modificare a țesutului mamar.

Este de asemenea posibil să solicitați un certificat medical pentru a vă justifica în ziua respectivă absența de la locul de muncă.

Dacă examenul de mamografie rezultă pozitiv și sunt anomalii a căror origine trebuie clarificată, ecografia mamară care va urma va fi și aceasta gratuită. Ministerul Sănătății din Italia pune la dispoziția femeilor cu vârsta menționată mai sus și posibilitatea solicitării de sprijin psihologic pe durata tratamentului de diagnostic și tratament.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cancerul mamar (frecvent numit de sân) este o creștere necontrolată a unor celule din țesutul mamar, care ajung la un moment dat să formeze o tumoră. O astfel de tumoră se consideră malignă în momentul în care celulele ei invadează țesuturile din apropiere sau când ajung în alte părți ale corpului.

Cancerul de sân este vindecabil în proporție mare atunci când este depistat devreme. De aceea, în țările din UE, numărul deceselor cauzate de cancerul mamar este în scădere. În România, acesta crește – lucru care are mai multe cauze, principala fiind totuși diagnosticarea târzie.

@rotalianul