Marea Britanie iese din UE la 29 martie 2019, la ora 23:00. „Nimeni să nu se îndoiască de hotărârea noastră, Brexit se întâmplă”

Marea Britanie iese din UE la 29 martie 2019, la ora 23:00, a declarat ministrul britanic pentru Brexit David Davis, relatează site-ul BBC News, citat de Mediafax.

„Am ascultat opinia publică şi Parlamentul şi am făcut această schimbare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare cu privire la ceea ce înseamnă ziua de ieşire”, a spus Davis.

Theresa May a avertizat parlamentarii să nu încerce să încetinească sau să oprească procesul de Brexit, în condiţiile în care legea britanică de ieşire din UE va ajunge în Parlament în luna decembrie. Proiectul vizează transpunerea legislaţiei UE în legislaţia britanică şi evitarea unui vid legislativ în ziua în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar.

„Nimeni să nu se îndoiască de hotărârea noastră, Brexit se întâmplă. Acest proiect de lege istoric este fundamental pentru obţinerea unui Brexit lin şi ordonat şi oferă cea mai mare claritate şi certitudine posibile pentru toate companiile şi familiile din întreaga ţară. Vreau ca toţi politicienii să se alăture pentru a negocia un acord bun privind Brexit. Dar vreau să spun foarte clar: Nu vom tolera încercările de a folosi procesul de modificare a acestui proiect de lege ca pe un mecanism care încearcă să blocheze dorinţele democratice ale poporului britanic, încercând să încetinească sau să oprească ieşirea noastră din Uniunea Europeană”, a spus May.

Distribuie acest articol