Maria, moartă de Crăciun în Italia: „Era foarte bună și generoasă”

Maria, românca în vârstă de 50 de ani moartă în dimineața de Crăciun într-o baracă de lemn construită sub un pod din Bolzano, refuzase adăpostul oferit de autorități.

Tragedia s-a petrecut pe 25 decembrie, în dimineața zilei de Crăciun, când Maria a fost găsită decedată sub podul Adige, în apropierea orașului Bolzano.

Maria, care ar fi împlinit 51 de ani pe 11 ianuarie, era cunoscută în oraș pentru că cerșea în fața parcării spitalului din Bolzano, relatează Corriere della Sera.

Descoperirea tragicului eveniment a fost făcută de un trecător care a observat fum dens provenind de sub pod și a alertat autoritățile. Pompierii și carabinierii au intervenit rapid, dar din păcate nu au putut face nimic pentru salvarea femeii.

Cauza morții pare a fi asfixierea cu monoxid de carbon, posibil provenit de la un dispozitiv folosit de femei pentru a se încălzi. Autopsia urmează să ofere răspunsuri definitive.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înainte de tragicul incident, Maria refuzase un loc într-o structură de adăpost oferit de serviciile sociale din Bolzano (Assb).

Liliana Di Fede, directorul general al Assb, a menționat că Maria era cunoscută atât de poliția municipală, cât și de echipa lor de stradă, care încercase să o ajute.

Pe locul unde Maria își găsise refugiul sub pod, acum se află doar resturi semi-carbonizate ale obiectelor sale personale, indicând că spațiul era bine echipat, cu o zonă de intrare, un dormitor și o bucătărie.

Cineva a lăsat acolo două lumânări aprinse, una într-un borcan de sticlă, pentru ca vântul să nu o stingă, cu o inimă roșie desenată.

Un martor anonim a povestit despre bunătatea și generozitatea Mariei, care chiar s-a oferit să ajute o familie a cărei fiică era internată în spital, oferindu-le suport în acele momente dificile.

Cu un batic negru pe cap și ochi albaștri, trăia din milostenia pe care o cerea în fața caselor de marcat ale parcării spitalului. „Acolo am cunoscut-o”, povestește o femeie care preferă să rămână anonimă.

„Era foarte bună și generoasă. S-a oferit să ajute o familie care avea o fetiță internată. Copila și mama ei fuseseră cazate într-o structură, în timp ce tatăl era nevoit să doarmă în mașină, așa cum fac mai multe persoane, în parcarea stației din Frangarto, lângă podul Adige. Nu știu cum a reușit Maria să-i ajute, poate doar oferindu-le o cafea. Era foarte afectată de situația lor.”

@rotalianul