Marian Valeriu Robu, dispărut fără urmă în Italia. Apelul disperat al mamei: „Ajutați-mă să dau de el!”

Marian Valeriu Robu, în vârstă de 34 de ani, este originar din Focșani, județul Vrancea, dar de 4 ani muncește și locuiește în Italia. El s-a stabilit în localitatea Ruvo di Puglia și lucra în agricultură, dar din data de 11 noiembrie 2018 nu se mai știe nimic despre el, anunță site-ul italian Chi l’ha Visto. Persoanele cu care Marian locuia în casă susțin că acesta a dispărut pur și simplu fără să lase niciun indiciu unde s-ar fi putut afla.

Familiarii sunt disperați, după două luni de zile de când au anunțat autoritățile despre dispariția lui Marian, nu au primit încă niciun răspuns din partea acestora. Într-un reportaj realizat de Kanal D, mama românului, printre lacrimi, face un apel disperat: „Ajutați-mă să dau de el, vă rog, toți cei care puteți să o faceți”.

Marian suna periodic acasă, la rudele sale, dar de la jumătatea lunii noiembrie telefonul băiatului său nu a mai dat niciun semnal spune mama îndurerată: „Am zis că totuși poate sună, poate vine acasă…”.

Alin Robu, fratele românului dispărut, spune că o perioadă au trăit cu speranța că Marian și-a pierdut probabil telefonul și de aceea nu mai poate suna sau primi apeluri: „A mai avut problema asta, că a pierdut telefonul și nu ne-am putut auzi cu el o perioadă  dar acum, având un laptop la dispoziție, ar fi putut să ne contacteze acolo, dar nu a făcut-o, ceea ce m-a alarmat.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alin a luat legătura cu alți români care lucrează în zona respectivă și a apelat și la Consulatul României din Bari. Autoritățile române din Italia au anunțat carabinierii care, la domiciliul unde Marian locuia, au găsit o femeie română ce le-a declarat că acesta ar fi părăsit Italia: „Pe mine nu m-a sunat deloc”, a declarat femeia, „mi-a spus că pleacă în Cehoslovacia, atât. Alții spun că a plecat în Belgia.” Fratele lui Marian însă susține: „Nu putem crede asta, ceva este dubios acolo, ne temem că cei care au locuit cu el ne ascund ceva.”

Despre Marian Valeriu Robu, rudele și prietenii spun că era un bărbat sociabil, harnic, responsabil și refuză să creadă că acesta nu i-ar fi contactat în tot acest timp dacă ar fi fost bine. Fratele său se pregătește să vină în Italia și să continue să cerceteze ce s-a întâmplat cu românul nostru.

Marian Valeriu Robu a vorbit ultima dată cu rudele sale pe 11 noiembrie 2018, de pe 16 noiembrie telefonul său este închis și nu se mai știe nimic de el. Are 34 de ani, 1,60 metri înălțime, păr șaten și ochi albaștri. Cine l-a văzut în ultimele două luni sau poate da informații în legătură cu dispariția sa este rugat să se adreseze la o unitate de poliție sau carabinieri sau să sune la numerele 113 sau 112.