Un marinar român din Italia și un skipper italian sunt dați dispăruți în apele oceanului Atlantic

Antonio Voinea, un marinar român în vârstă de 30 de ani, rezident în Italia la Bovolenta (Padova), este dat dispărut din data de 2 mai în apele oceanului Atlantic la 300 de mile de insulele Azore, informează Corriere. Împreună cu el, skipper-ul italian Aldo Revello, 53 de ani din La Spezia. Pe rețelele sociale, sora lui Antonio și soția lui Aldo fac apeluri pentru a nu fi oprite căutările.

Cei doi se întorceau de pe insula Martinica, o insulă în partea estică a Caraibelor, de unde au plecat din 7 aprilie și se pregăteau să intre în Mediterană, cu destinația La Spezia, când le-a fost pierdută urma. Ultimul lor semnal a fost lansat miercuri, 2 mai și era o cerere de ajutor, un S.O.S trimis la ora 13.48 de pe GPS din mijlocul apelor Atlanticului, la 300 de mile de insulele Azore. De atunci nu se mai știe nimic despre cei doi.

Antonio Voinea, împreună cu colegul său skipper (comandant de vas) Aldo Revello, sunt doi marinari experimentați care navighează pe mare de ani de zile din pasiune și pentru muncă. În momentul dispariției, urmau să intre în Marea Mediterană din Marea Caraibelor la bordul bărcii «Bright».

Marinarii Antonio Voinea și colegul său Aldo Ravello. Sursa foto: ANSA

Prima parte a călătoriei s-a desfășurat fără probleme așa cum ei înșiși au notat în jurnalul de bord transmis prin satelit. Au oprit în Azore și apoi, din 28 aprilie, au plecat spre Gibraltar. „Ce zile minunate!” – au scris pe pagina lor Facebook pe data de 1 mai -. „Brightul lunecă fără efort și mănâncă mile bune. Oceanul este un spectacol infinit și în continuă mișcare. Alergăm peste el cu totul, barcă, inimă, privire și cuvânt. Pe de o parte, este o rutină zilnică: ne ocupăm de manevrarea bărcii, apoi gătim, dormim, citim și discutăm. Pe de altă parte, este mirare, vis și minune. O viață intensă, o experiență grandioasă!”.

Rămășițe ale bărcii Bright, împreună cu jachete, cutii și recipiente de combustibil, ar fi fost găsite pe mare dar nu există nici o veste despre cei doi dispăruți, transmite site-ul portughez Correiro de Manhà.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cer autorităților să continue căutările soțului meu și a lui Antonio – spune Rosa Cilano, 37 de ani, soția lui Aldo. „Sunt marinari experți, au supraviețuit, căutați-i cu toate mijloacele posibile.”

Rosa Cilano și membri familiei lui Antonio Voinea care trăiesc în provincia Padova, au fost contactați de către Ministerul Afacerilor Externe, în timp ce consulatul italian din Portugalia s-a implicat imediat în acest caz. În căutările celor doi marinari dispăruți sunt angajate mijloace ale aviației portugheze și trei nave marine.