Mario Draghi a demisionat. Președintele Italiei i-a acceptat demisia

Premierul Italiei, Mario Draghi și-a dat demisia, care a fost acceptată astăzi, joi, 21 iulie, de președintele Sergio Mattarella. Italia se îndreaptă probabil către alegeri anticipate, sunt luate în calcul datele de 18 sau 25 septembrie, precizează Rai News.

Draghi și-a prezentat demisia președintelui Sergio Mattarella în timpul unei întâlniri joi dimineață la Palatul Quirinale. Biroul lui Mattarella a anunțat că președintele „a luat act” de demisie și i-a cerut guvernului lui Draghi să rămână în funcție în calitate de interimar.

Președinții Camerei și Senatului au fost convocați la Quirinale de Președintele Republicii Italiene, iar după discuții președintele Sergio Mattarella ar putea face o declarație cu privire la rezultatul crizei guvernamentale în lumina demisiei premierului Mario Draghi.

Președinta Senatului, Elisabetta Casellati, este așteptată la Quirinale la ora 16.30, iar președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico, la ora 17:00. Începe procesul constituțional care va duce la dizolvarea Parlamentului, susține sursa citată.

În ce privește data alegerilor totul va depinde de momentul în care președintele Mattarella va declanșa dizolvarea Parlamentului. Din acel moment va fi necesar să se aștepte 70 de zile pentru a se merge la vot. Se deschide așadar o fereastră care se întinde de la 18 septembrie până la 2 octombrie, cu data de 25 septembrie la mijloc, care e puțin probabilă din cauza unei sărbători evreiești concomitente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI