Mărturia unui muncitor român rănit în prăbușirea de pe șantierul din Italia. Cinci persoane au murit în total

Cristinel Spătaru, cetățean român în vârstă de 51 de ani, este unul dintre cei trei muncitori români care au supraviețuit, în mod miraculos, prăbușirii unui supermarket aflat în fază de construcție în orașul italian Florența (Firenze).

1200-202402171112
Cristinel Spătaru și fiul său, George. Sursă: La Nazione.

Incidentul, care a avut loc în dimineața zilei de vineri, 16 februarie 2024, l-a lăsat pe Cristinel cu trei coaste rupte, răni care necesită sutură.

„Este un miracol”, a repetat conaționalul nostru de mai multe ori, citat de ziarul La Nazione.

„M-am prăbușit de la etajul trei, totul mi-a căzut în cap și totuși sunt aici”, a mai adăugat el.

Vedute del luogo del crollo
Locul de pe șantier unde a avut loc indicentul.

Cristinel și-a petrecut ultimul deceniu din viața sa lucrând în Italia, fiind sabilit la Castelfranco Veneto împreună cu fiul său, George, în vârstă de 24 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta din urmă, prezent și el la spitalul Careggi din Florența, unde tatăl său este internat, a împărtășit cu presa italiană durerea și frustrarea familiei, subliniind condițiile dificile de muncă ale tatălui său.

„Este un loc de muncă ce abia îi permite să-și câștige pâine”, a spus fiul lui Cristinel, subliniind sacrificiile făcute de tatăl său.

Românului de 51 de ani se afla la Florența de luni și urma să se deplaseze la Siena după finalizarea lucrărilor la acoperișul supermarketului.

Descriind momentul prăbușirii, el a relatat că efectua o turnare de beton pe structura de fier a acoperișului când totul s-a prăbușit.

Protejat doar de casca de protecție și de bocanci, Cristinel consideră că a fost salvat de un act divin, având în vedere înălțimea de la care a căzut.

În timp ce se recuperează, românul nostru își exprimă tristețea și compasiunea pentru colegii săi, unii luptându-se pentru viața lor în spital, iar alții neavând aceeași șansă.

Cristinel a mai a subliniat, de asemenea, o posibilă neglijență în construcție: „Uite că, în interiorul grinzii, nu era fier”, a spus el.

la-trave-di-cemento-crollata-nel-cantiere
Grinda care s-a prăbușit.

Autoritățile încă investighează cauzele exacte ale prăbușirii, dar muncitorul român, cu experiența sa directă, dorește să contribuie la înțelegerea evenimentelor.

Întrebat despre cât timp va trebui să petreacă în repaus, medicii i-au sugerat o perioadă de cel puțin o lună din cauza coastelor fracturate.

Cu toate acestea, zâmbetul său amar reflectă duritatea situației și curajul necesar nu doar pentru a supraviețui, ci și pentru a continua în ciuda adversităților.

Conform celor mai recente informații, cinci persoane au murit în urma prăbușirii acelei grinzi pe șantierul supermarketului Esselunga din Florența.

Una dintre victimele decedate este un italian în vârstă de 60 de ani pe nume Luigi Coclite. Celelalte persoane încă nu au nume și prenume, dar se știe că trei sunt de naționalitate marocană și cea de-a patra este originară din Tunisia.