Mărturiile unei femei măritate cu un bărbat care mai are trei soții. „Unii cred că suntem forțate să trăim în acest mod”

Menna Barlow Morrison, o americancă în vârstă de 22 de ani, a patra soție a lui Abel Morisson, un bărbat care mai are încă trei soții, a spus că viața ei este o „uriașă binecuvântare”, în ciuda situației familiei sale și a diferenței mari de vârstă dintre ea și soțul ei.

Mena și Abel Morrison. Foto: Instagram/@mennamorrison

După cum relatează publicația britanică Express, Menna a crescut sub sistemul religios mormon, care le permite adepților săi să practice poligamia pentru „a atinge cel mai înalt nivel al cerului”, așa cum spune Cartea lui Mormon, un fel de Biblie a acestui cult pe care unii îl numesc „nebun”.

Când avea doar 19 ani, Menna s-a căsătorit cu Abel, care este cu 20 de ani mai în vârstă decât ea.

În ceea ce privește speculațiile constante ale lumii conform cărora ea ar fi fost forțată sau „i s-a spălat creierul” (unii prieteni de-ai săi chiar rupând legătura cu ea din această cauză) tânăra a subliniat că a făcut-o în mod voluntar și trăiește o viață fericită.

Ea a început să se întâlnească cu Abel în 2018, când avea 18 ani, și s-au cunoscut ca parte a comunității lor religioase.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cuplul s-a căsătorit după un an și jumătate, iar Menna s-a mutat în comunitatea fundamentalistă mormonă unde locuia Abel, situată în localitatea Rockland Ranch (Utah, SUA). Oliver, fiul lor s-a născut în aprilie 2022.

În prezent, Menna locuiește cu Abel împreună cu celelalte trei soții ale sale, Suzie, Beth și Marina, pe care le numește „soțiile surori”, precum și cu cei 15 copii ai acestora.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Menna Barlow Morrison (@mennamorrison)

Într-un interviu pentru The Mirror, Menna a vorbit despre provocările cu care s-a confruntat ca a patra soție și despre modul în care oamenii din afara comunității sale i-au judecat stilul de viață.

Ea a recunoscut: „Cea mai mare provocare este și cea mai evidentă: să-ți împarți soțul. E greu să știi că nu ești singura femeie din viața lui. Viața ar fi cu siguranță mai ușoară fără soțiile surori, dar știu că asta este ceea ce cere Tatăl Ceresc”.

Abel și primele sale trei soții sunt considerate „vedete ale comunității”, deoarece au participat cândva la documentarul intitulat „Trei soții, un soț” unde au devenit faimoși.

Cu toate acestea, Menna nu a apărut în niciun episod, pentru că nu era căsătorită cu Abel în acel moment.

Rockland Ranch este o comunitate mormonă fundamentalistă care practică poligamia, conform căreia un bărbat poate să se căsătorească cu mai multe soții, dar nu mai este un principiu susținut de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

Menna a vorbit despre judecata pe care o primește din afara comunității sale pentru că este a patra soție. Ea a explicat:

„Unii cred că suntem forțate să trăim în acest mod, ceea ce nu este adevărat; nimeni din cercurile noastre nu este forțat să intre într-o căsnicie pluralistă.

Aș dori ca mai mulți oameni să înțeleagă că alegem să trăim în acest fel și suntem fericiți. Încercăm să depășim frustrările noastre umane, să învățăm să împărtășim și să avem mulți copii. Fiecare căsnicie pluralistă din cercurile noastre publice fundamentaliste este consensuală”.

Tânăra a mai vorbit despre ceea ce cred cei dragi despre căsnicia ei neobișnuită, în special cei din afara comunității sale. Ea a mai precizat:

„Încă am câteva relații cu familia și prietenii care au păreri diferite și susțin la fel de mult felul în care trăiesc, deoarece sunt mari susținători ai alegerii personale și a liberului arbitru”.

Totuși, a patra soție a lui Abel a recunoscut că s-a chinuit să mențină unele prietenii și a mărturisit:

„Am niște prieteni care nu sunt de acord și asta a făcut lucrurile incomode. Am observat că relațiile mele cu acei oameni sunt destul de deteriorate”.

În ciuda părerilor celorlalți, Menna a susținut ferm că este sigură că a luat cea mai bună decizie pentru ea însăși. Ea a dezvăluit:

„Fără căsnicia pluralistă, nu l-aș avea pe băiețelul meu Oliver. Și niciodată nu m-aș fi putut căsători cu Abel, care a fost o mare binecuvântare pentru mine. El face o treabă excelentă în îngrijirea familiei sale”.

Menna are un cont TikTok cu peste 13 mii de urmăritori unde își împărtășește viața și căsnicia ei la Rockland Ranch.

Cel mai popular videoclip al său are peste 2 milioane de vizionări în care se laudă cum conduce mașina prin comunitate, arătând și cum arată casele oamenilor de acolo.

O parte din comentarii din videoclip au criticat comunitatea, un utilizator scriind: „Acesta este un cult mormon nebun”, în timp ce altul a spus: „Poligamia la superlativ (cei mai țărănoi)”.

Totuși, o mulțime de comentarii au fost de susținere, un utilizator a scris: „Chiar cred că întreaga comunitate este fascinantă”, în timp ce un altul a scris: „Hai să trecem peste asta. Ea își iubea mult familia și putea pleca. După ceea ce arată videoclipurile ei și a filmat Netflix, eu cred că și-a iubit marele său sat”.

Distribuie acest articol