Mașina unei familii de români din Italia incendiată în cursul nopții. Poliția caută făptașul

S-a întâmplat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 22 decembrie 2018, pe via Casali din localitatea italiană Cosenza, unde un automobil Peugeot 307, care aparține unei familii de români rezidentă de 7 ani în acel oraș, a fost incendiată în mod intenționat.

Autovehiculul era parcat în zona stației ”Ferrovie della Calabria”. Multe alte mașini erau parcate acolo în timpul nopții, dar mașina conaționalilor noștri, care a fost incendiată, nu mai avea nicio altă mașină în preajmă, din fericire pentru ceilalți automobiliști.

Mașina familiei de români care a fost incendiată. Sursa foto: quicosenza.it

Pompierii din localitate au fost alertați la câteva minute după miezul nopții, relatează Qui Cosenza. Cineva a văzut mașina în flăcări și a dat alarma imediat, iar în scurt timp pompierii au sosit la fața locului și au reușit să stingă focul dar, din păcate pentru familia de români, mașina era deja devorată complet de flăcări.

Pompierii stingând flăcările care devorau mașina conaționalilor noștri. Sursa foto: quicosenza.it

Se pare că incendiul a pornit din partea din față a autovehiculului, unde roțile erau distruse de flăcări, în timp ce roțile din spate erau intacte. Nu a durat mult până când pompierii au constatat că este vorba de un incendiu provocat în mod intenționat, având în vedere că lângă mașină au găsit o sticlă de plastic care avea un miros puternic de benzină.

A fost alertată astfel și Poliția Statală, care a trimis imediat la fața locului câteva echipaje pentru a investiga. Polițiștii au constatat că familia română căruia îi aparține mașina (compusă dintr-un bărbat care lucrează ca grădinar, soția care lucrează ca îngrijitoare și fiul care-și ajută tatăl cu grădinăritul) locuiește foarte aproape de locul unde obișnuia să parcheze mașina în fiecare seară și se pare că în acea zi autovehiculul nu a fost folosit deloc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștilor, conaționalii noștri le-au explicat că trăiesc și lucrează în Cosenza de 12 ani și nu au probleme cu nimeni. O singură dată a existat o problemă, cu un an în urmă, când băiatul celor doi soți români avea o relație cu o fată al cărui tată nu-l agreea pe acesta, motiv pentru care l-ar fi agresat pe tânărul român chiar în fața casei sale, sub ochii părinților săi care au intervenit prompt pentru a-și salva fiul. Dar, potrivit familiei de români, această veche întâmplare nu poate avea nicio legătură cu acest incendiu, fiindcă fiul lor a întrerupt relația cu acea fată cu un an în urmă.

Rămâne, așadar, de aflat cine ar vrea să facă rău conaționalilor noștri, iar în acest scop polițiștii urmăresc în aceste zile imaginile video înregistrate de camerele de supraveghere din zonă, în speranța că se va găsi făptașul cât mai curând.