Mașina unor români care plecau în străinătate, complet carbonizată pe o autostradă din Ungaria

Pe autostrada M1 din Ungaria, o familie de români a trăit momente de groază atunci când mașina lor a fost cuprinsă de flăcări, informează publicația ungară Tenyek.

Într-o demonstrație exemplară de solidaritate umană și competență profesională, agenții fiscali din cadrul Administrației Naționale Fiscale și Vamale (NAV) ai Ungariei au acționat prompt pentru a salva viețile tuturor membrilor familiei.

Potrivit unui comunicat emis de NAV și difuzat de agenția de presă maghiară MTI, familia, compusă din părinți și doi copii mici, călătorea spre Austria.

Într-un moment critic, din mașina lor marca Mercedes a început să iasă fum dens, iar imediat după, vehiculul a fost cuprins de flăcări.

foc

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aflați în apropiere, cei trei agenți fiscali ai NAV au intervenit rapid.

Ei au mutat copiii și pe mama în mașina lor de serviciu și i-au escortat într-un loc sigur, în timp ce s-au străduit să îl liniștească pe tatăl care încerca, deznădăjduit, să salveze obiectele de valoare din mașina care luase foc.

Tronsonul de autostradă a fost închis temporar în urma incidentului, până la sosirea pompierilor profesioniști din orașul Mosonmagyaróvár, situat în apropierea graniței cu Austria.

photo_2023-09-03_11-57-15
Sursa foto: Tenyek

Incidentul s-a încheiat fără victime, datorită intervenției prompte și eficiente a agenților fiscali. VIDEO mai jos:

În comunicatul NAV, se menționează că mai mulți dintre angajații săi au participat la instruiri specifice alături de polițiști și au învățat cum să acorde prim-ajutor victimelor.

Este important de subliniat că agenții fiscali care participă la astfel de formări o fac în mod voluntar, pregătindu-se pentru situații de urgență precum aceasta.