Matteo Salvini în vizită la București. Va discuta despre comunitatea românilor din Italia

Vicepremierul şi totodată ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, merge, marţi, 23 octombrie, în vizită în România unde se va întâlni cu ministrul de Interne Carmen Dan şi cu Vice Prim Ministrul Ana Birchall, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul de Interne italian.

Vizita la București a lui Matteo Salvini vine după cea de săptămâna trecută, în Italia, a preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Săptămâna trecută, vicepremierul italian a fost la Moscova unde a declarat că ţara sa nu va sprijini prelungirea sancţiunilor economice instituite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Liderul extremei drepte italiene, Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne în guvernul de la Roma, a mai spus că are în vedere să devină candidat la preşedinţia Comisiei Europene în cazul victoriei unei coaliţii suveraniste la viitoarele alegeri europarlamentare, din mai 2019.

În urmă cu două luni, Matteo Salvini a acuzat România şi Bulgaria că trimit sclavi în vestul Europei, solicitând măsuri pentru limitarea traficului de persoane. Discuțiile cu omologul său, Carmen Dan, de marți, 23 octombrie, vor viza comunitatea românilor din Italia. La finalul întrevederii, oficialii vor susține declarații de presă.

Foto: LaPresse

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol