Medic din Italia, arestat în timp ce lua șpagă: „Primea bani de la bolnavii de cancer”

Medicul Vito Lorusso, directorul Unității de Oncologie Medicală la „Institutul Tumori Giovanni Paolo II Irccs” din Bari, regiunea Puglia, a fost arestat în flagrant delict în timp ce primea o sumă de bani de la un pacient.

Medicul italian a fost surprins de carabinieri în timpul tranzacției, moment în care acesta s-a simțit rău și a avut nevoie de ajutor medical, relatează Fanpage.

Acuzațiile la adresa lui sunt de estorcare și delapidare: s-ar părea că le-a cerut pacienților bani pentru administrarea terapiilor anticancer. „Lua bani de la bolnavii de cancer”, ar fi fost mărturia unor pacienți.

Ancheta este coordonată de procurorul din Bari Chiara Giordano. S-ar putea ca investigațiile să fi început imediat după plângerile unor pacienți.

„Suntem consternați și indignați și, dacă se vor confirma faptele, nu vom ierta pe nimeni”, a declarat directorul general Alessandro Delle Donne.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazul amintește de un alt incident similar, cel al oncologului Giuseppe Rizzi, tot de la Spitalul Giovanni Paolo II din Bari, care a înșelat 16 pacienți.

Giuseppe Rizzi a fost denunțat acum doi ani de un membru al familiei unui pacient și a fost arestat sub acuzația de a fi primit bani de la pacienți pentru a le oferi tratamente care, în mod normal, ar fi trebuit să fie gratuite.

Medicul a fost ulterior condamnat la 9 ani de închisoare. În total, acesta ar fi înșelat 16 pacienți terminali, obținând 2,5 milioane de euro.

Rizzi ar fi acționat împreună cu partenera sa, Maria Antonietta Sancipriani, o avocată care gestiona un Centru de Asistență Fiscală (CAF) din Bari. Aceasta a primit o pedeapsă de cinci ani și șase luni.

Rizzi a fost, de asemenea, acuzat că a înșelat spitalul, obținând o sumă suplimentară de 1.000 de euro pe lună pentru a nu desfășura activități private, pe care, totuși, le practica asupra pacienților terminali.

Distribuie acest articol