Medic din Italia, arestat în timp ce lua șpagă: „Primea bani de la bolnavii de cancer”

Medicul Vito Lorusso, directorul Unității de Oncologie Medicală la „Institutul Tumori Giovanni Paolo II Irccs” din Bari, regiunea Puglia, a fost arestat în flagrant delict în timp ce primea o sumă de bani de la un pacient.

Medicul italian a fost surprins de carabinieri în timpul tranzacției, moment în care acesta s-a simțit rău și a avut nevoie de ajutor medical, relatează Fanpage.

Acuzațiile la adresa lui sunt de estorcare și delapidare: s-ar părea că le-a cerut pacienților bani pentru administrarea terapiilor anticancer. „Lua bani de la bolnavii de cancer”, ar fi fost mărturia unor pacienți.

Ancheta este coordonată de procurorul din Bari Chiara Giordano. S-ar putea ca investigațiile să fi început imediat după plângerile unor pacienți.

„Suntem consternați și indignați și, dacă se vor confirma faptele, nu vom ierta pe nimeni”, a declarat directorul general Alessandro Delle Donne.

Cazul amintește de un alt incident similar, cel al oncologului Giuseppe Rizzi, tot de la Spitalul Giovanni Paolo II din Bari, care a înșelat 16 pacienți.

Giuseppe Rizzi a fost denunțat acum doi ani de un membru al familiei unui pacient și a fost arestat sub acuzația de a fi primit bani de la pacienți pentru a le oferi tratamente care, în mod normal, ar fi trebuit să fie gratuite.

Medicul a fost ulterior condamnat la 9 ani de închisoare. În total, acesta ar fi înșelat 16 pacienți terminali, obținând 2,5 milioane de euro.

Rizzi ar fi acționat împreună cu partenera sa, Maria Antonietta Sancipriani, o avocată care gestiona un Centru de Asistență Fiscală (CAF) din Bari. Aceasta a primit o pedeapsă de cinci ani și șase luni.

Rizzi a fost, de asemenea, acuzat că a înșelat spitalul, obținând o sumă suplimentară de 1.000 de euro pe lună pentru a nu desfășura activități private, pe care, totuși, le practica asupra pacienților terminali.

DISTRIBUIE