Medic italian: Situația gravă din România privind numărul mare de cazuri COVID poate afecta și Italia

Medicul italian Matteo Bassetti, șeful Departamentului de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului San Martino din Genova, a declarat într-un interviu la un post de radio că situația dezastruoasă din România, în ce privește numărul mare de cazuri Covid-19, poate afecta și Italia.

„Situația din România este una disperată, mi-au spus colegii care lucrează acolo și este o situație care riscă să fie periculoasă chiar și pentru Italia. Oamenii care vin din aceste zone (țările balcanice – n.r.) trebuie testați, chiar și cei care sosesc cu transportul rutier.”

„Trebuie să fim atenți, am reușit să facem ceva mai mult decât ceilalți și mai e nevoie de puțin efort pentru a ajunge la 90% cu vaccinările. Odată cu aprobarea vaccinului pentru cei sub 12 ani, vor fi în siguranță și copiii. Pe de altă parte, în urmă cu un an totul era închis, acum ducem o viață practic normală și nimeni nu are nici cea mai mică intenție să ajungă din nou la restricții. Este important să le spunem asta celor care sunt împotriva permisului verde și al vaccinărilor”, a mai adăugat medicul italian conform lapressa.it.

Sute de persoane zilnic și-au pierdut viața în ultima săptămână, în România

Media deceselor din ultimele șapte zile la un milion de locuitori este de 50 de ori mai mare în România decât în Danemarca și de 60 de ori mai mare decât în Portugalia, țări care au rată de acoperire vaccinală de peste 80-90%, a declarat în aceste zile medicul Valeriu Gheorghiță. El a spus că asistăm la o dramă incredibilă, iar trendul se va menține.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Până la data de 4 noiembrie, în România au fost confirmate 1.685.264 de infectări cu coronavirus și au murit 49.604 de persoane infectate cu coronavirus.

@rotalianul