Un medic italian a sunat la un spital renumit și s-a dat drept Președintele Italiei pentru a obține angajarea

Un medic italian în vârstă de 56 de ani este cercetat de Parchetul din Roma sub acuzația de substituire de persoană și fals pentru că a încercat să se dea drept președintele Republicii, Sergio Mattarella.

Potrivit cotidianului Il Messaggero, bărbatul a sunat la spitalul „Policlinico Gemelli” din Roma, declarând că este șeful statului și recomandându-și propria angajare.

„Președintele” a spus despre nepotul său că este un medic cu un curriculum extraordinar, care se afla în Statele Unite și dorea să se întoarcă în Italia.

Conducerea spitalului i-a cerut bărbatului apoi să trimită un CV și l-a invitat la un interviu. Bărbatul s-a prezentat apoi la interviu, aducând chiar și o scrisoare de recomandare semnată de Președintele Italiei.

Cu toate acestea, directorii spitalului s-au consultat după interviu și au descoperit că toți fuseseră contactați de „Sergio Mattarella”, iar situația li s-a părut suspectă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce conducerea spitalului a sunat la biroul Președintelui și a cerut lămuriri, a descoperit că este vorba de o înșelătorie, iar medicul a fost astfel demascat și denunțat la autorități.

Aceasta nu este prima dată când o astfel de încercare de escrocherie a fost descoperită în Italia. În trecut, s-au înregistrat cazuri similare, în care persoane s-au dat drept președintele Italiei sau alte personalități publice pentru a obține avantaje personale.

Este important să subliniem că utilizarea necorespunzătoare a numelui și a imaginii unei autorități publice este o infracțiune gravă și pedepsită de lege.

Medicul în cauză este acum cercetat de Parchet, iar consecințele acestui comportament ilegal ar putea fi grave.

Distribuie acest articol