Medic român de succes în Germania, numit șeful Departamentului de Urgență Interdisciplinară al unei clinici

Doctorul Eugen Jebelean, un medic român în vârstă de 45 de ani, este noul șef al Departamentului de Urgență Interdisciplinară (INA) al Clinicii Mallersdorf din localitatea germană Mallersdorf-Pfaffenberg, situată în districtul Straubing-Bogen din landul Bavaria.

Medicul român și-a început activitatea în această clinică de la 1 august, iar odată cu plecarea fostului medic șef, Johannes Kriele, de la sfârșitul lunii septembrie, a preluat conducerea INA.

Medicul român are numeroase calificări obținute de-a lungul unei cariere prodigioase de peste 20 de ani: tehnician medical de urgență, ofițer medical șef de urgență, specialist în chirurgia ortopedică și traumatologie și furnizor de suport de viață în traumă avansată (ATLS).

De asemenea, Jebelean urmează în prezent o specializare în medicina de urgență clinică acută, precum și cursul de masterat în administrarea afacerilor în domeniul sănătății (MHBA).

Eugen Jebelean a fost pasionat de medicină încă din tinerețe. A studiat acest domeniu și a obținut diploma de medic la Universitatea din Timișoara. După terminarea studiilor a plecat în Germania. Cariera sa de peste două decenii l-a dus dintr-o locație medicală în alta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, dr. Jebelean a lucrat la Spitalul Universitar Din Regensburg, la clinicile Straubing, Deggendorf, Eggenfelden, Rottalmünster și Vilsbiburg, precum și la Clinica Ortopedică Schwarzach, unde a dobândit o vastă experiență profesională în spitale de diferite dimensiuni și niveluri de îngrijire.

Doctorul Jebelean locuiește acum în orașul Deggendorf (Bavaria). Cu ani în urmă, el avea deja o simpatie pentru zona văii Labertal și clinicii Mallersdorf, unde recent a preluat conducerea managementului central (ZBM), în plus față de INA.

Noul medic șef și echipa sa oferă îngrijire 24 de ore pe zi pentru urgențe de toate tipurile și gradele de severitate, inclusiv tratamentul în camera de urgență și terapia pentru accidente vasculare cerebrale.

INA nu este doar un punct de contact pentru situații de urgență care implică îngrijire de bază și standard. De asemenea, oferă primul ajutor ce este deseori critic ca și timp în situațiile de urgență speciale, pentru care apoi organizează îngrijiri suplimentare de specialitate.

La INA sunt posibile măsuri de diagnosticare precum ultrasunete sau diferite puncții și analize de laborator. Jebelean și-a propus „dezvoltarea și consolidarea în continuare a cooperării interdisciplinare a tuturor departamentelor din zona INA și luarea de măsuri suplimentare către digitalizarea și modernizarea departamentului de urgență”.

În funcția sa centrală și interdisciplinară, Jebelean lucrează îndeaproape cu toate departamentele de specialitate, dar nu este atribuit niciunuia dintre ele, ci acționează independent și raportează direct Comitetului Executiv ca medic șef.

Medicul român își găsește echilibrul în ceea ce privește activitatea sa la clinica sportivă, dar continuă să conducă și misiunile de medic de urgență cu mare pasiune.

„Conducerea medicală de urgență nu este doar o compensație și o varietate, ci și finalizarea sarcinilor de la clinică”, explică el.

- Continuarea după publicitate -

Noua responsabilitate i-a fost predată fără probleme, ca parte a unei implementări colegiale într-o manieră perfectă și lină, pentru care Jebelean îi mulțumește în mod expres predecesorului său, doctorul Kriele.

Robert Betz, șeful clinicii (stânga), împreună cu doctorul Lucian Jebelean (la mijloc) și predecesorul său Johannes Kriele. – Foto: Klinik Mallersdorf/Bernhard Fürst

Robert Betz, membru al Consiliului de Administrație, l-a felicitat pe noul medic șef al INA și i-a urat toate cele bune și mult succes în activitatea sa viitoare la Clinica Mallersdorf.