Menajeră din Italia care și-a ucis angajatorul, condamnată la 8 ani de închisoare

Mide Ndreu, o menajeră albaneză în vârstă de 52 de ani, a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru uciderea lui Antonio Amicucci, un pensionar italian în vârstă de 68 de ani, pe care l-a înjunghiat de 13 ori pe data de 24 noiembrie 2021.

Tragedia a avut loc în locuința bărbatului din cartierul Sant’Andrea din Novara, unde femeia lucra ca menajeră.

În ciuda declarațiilor menajerei, care susținea că a reacționat la avansurile pe care pensionarul i le-a făcut, Curtea de Casație a respins apelul ei și cererea Parchetului general de anulare a sentinței cu trimitere la un nou proces pentru evaluarea ipotezei apărării legitime.

Inițial, menajera fusese condamnată la 16 ani și jumătate de închisoare pentru omor intenționat, însă, anul trecut, Curtea de Apel din Torino i-a redus pedeapsa la 8 ani.

Mide Ndreu a relatat că a fost forțată să se apere după ce a fost supusă unor avansuri nedorite. Ea a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe Antonio Amicucci de 13 ori, fără a-i lăsa vreo șansă de supraviețuire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După incident, ea a sunat la serviciile de urgență și a fost arestată de carabinieri, afirmând că a fost hărțuită de mult timp de către italian și că acțiunea sa a fost o formă de autoapărare, menționând că a reacționat impulsiv și fără intenția de a-l ucide.

În apel, avocatul femeii a obținut efectuarea unei expertize psihiatrice asupra clientei sale, urmare a două tentative de sinucidere: una în ianuarie 2023, când a încercat să se spânzure, și alta în februarie același an, când a înghițit clor.

Expertul a concluzionat că, deși ea se confruntă cu probleme psigologice și ar suferi de depresie, acestea nu sunt relevante din punct de vedere procedural, confirmând că are capacitatea de a participa la proces.

Distribuie acest articol