O menajeră din Italia a furat bijuterii de circa 100 000 de euro din casa în care lucra

Totul a început miercuri, 5 ianuarie 2022, când un cuplu de italieni din Milano, care locuiește pe via Edolo, s-a întors din vacanța de sărbători și a găsit seiful deschis, dar gol. Cei doi soți au descoperit, de asemenea, că și din sertare au dispărut obiectele de valoare din posesia lor.

Potrivit Milano Today, soții italieni au crezut inițial că au fost victimele unui furt prin efracție, dar când au verificat ușile și ferestrele au constatat că acestea nu fuseseră forțate.

Verificând apoi imaginile de pe camerele video de supraveghere, instalate în blocul în care se află apartamentul, aceștia au putut observa cum, cu numai o zi înainte, menajera lor a ieșit din clădire cu un sac negru de gunoi în mână, în condițiile în care blocul este dotat cu un spațiu pentru aruncarea deșeurilor.

Cei doi soți nu au mai stat pe gânduri deloc și au depus o plângere la poliție, dând startul astfel unei anchete. Polițiștii au constatat apoi că menajera, originară din Sri Lanka și în vârstă de 45 de ani, locuiește pe via Vicenzo da Seregno și s-au prezentat imediat la locuința ei pentru ulterioare verificări.

În urma percheziției efectuate în apartamentul menajerei, polițiștii au găsit diferite obiecte de valoare și carduri de credit, de asemenea furate, precum și bani în numerar. Dar de bijuteriile furate de la cuplul de pe via Edolo – la o valoare estimată de circa 100 000 de euro – nici urmă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterioare investigații efectuate de polițiști au scos la iveală faptul că menajera a fost concediată de mai multe ori, din 2011 până în prezent, de foștii angajatori, după ce din casele lor au dispărut obiecte prețioase.

Femeia din Sri Lanka a fost astfel denunțată pentru furt și urmează să fie supusă unei anchete pentru a fi trimisă apoi în judecată și a plăti pentru faptele sale.

@rotalianul