Menajeră din Italia îmbrăcată sumar și plătită cu 50 de euro pe oră: „Angajatorul poate să privească, dar fără să mă atingă”

În Italia se vorbește prea puțin despre hărțuirea la locul de muncă, oricare ar fi natura ei, dar cea mai des reclamată este hărțuirea sexuală împotriva femeilor. Deși multe dintre angajate acceptă abuzurile morale ca parte din rutina zilnică, hărțuirea sexuală începe să fie recunoscută și denunțată din ce în ce mai des, lucrurile evoluând într-o direcție pozitivă.

Nu știm care este însă intenția exactă a unei tinere femei din Italia care a hotărât să își ofere serviciile de menajeră privată îmbracată sumar, într-o ținută sexy, cu următorul mesaj pentru cei interesați: „Sunt o menajeră sexy, mă puteți privi cât vreți în timp ce lucrez, dar nu aveți voie să puneți mâna pe mine.”

Cert este că tânăra, care se numește Giorgina, a apărut la o emisiune de la televiziunea italiană, într-un program condus de binecunoscuta realizatoare și prezentatoare Barbara d’Urso, unde și-a prezentat oferta în așteptarea angajatorilor care ar avea nevoie de o menajeră care să le curețe casa sau biroul îmbrăcată cu o fustă extrem de scurtă și sânii la vedere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Mă ofer să fac curățenie cu 50 de euro pe oră”, a declarat Giorgina în ce privește tarifele practicate de ea la locul de muncă.

„Sunt toți liberi să îmi stea în preajmă și să mă privească în timp ce îmi fac munca, dar nimeni nu are voie să mă atingă nici măcar cu un deget.”

Este libertatea femeilor de a se îmbrăca oricum și oriunde așa cum simt și cum doresc, fără a fi nevoite să primească avansuri sau apropouri de natură sexuală, sau comportamentul acestei tinere reprezintă doar degradarea figurii feminine în timpurile în care lupta pentru drepturi egale este la cele mai înalte niveluri? Răspunsurile sunt în funcție de mentalitatea, concepțiile, principiile și valorile morale ale fiecăruia.