Menajeră româncă din Italia, filmată în timp ce a furat 4.000 de euro din casa angajatorului

O menajeră româncă rezidentă la Padova a fost filmată în timp ce sustrăgea bani din sertarele casei în care lucra. Femeia și-ar fi însușit în mod necuvenit suma de 4.000 de euro.

Angajatorul, un fost medic militar în vârstă de 65 de ani, a depus o plângere la carabinieri împotriva femeii, care era lăsată frecvent singură în casă pentru a se ocupa de treburile casnice, informează Il Gazzettino.

Bani dispăreau cu regularitate din casa bărbatului. Femeia nu lua sume mari deodată, sperând că lipsa banilor va trece neobservată. Uneori lua restul de la cumpărături, alteori 50 sau 100 de euro lăsați într-un sertar pentru vreo plată viitoare.

Banii, pur și simplu dispăreau, iar în fața acestor pierderi continue, ofițerul medical a instalat mai multe camere de supraveghere în casă, ascunzându-le în locuri puțin vizibile, dar eficiente.

Astfel, s-a dovedit că menajera era cea care deschidea sertarele și lua banii, fapt ce s-a repetat de mai multe ori.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După această descoperire, proprietarul casei a organizat o întâlnire de familie, la care a participat și menajera în vârstă de 40 de ani. I s-a adus la cunoștință situația cu furturile continue și faptul că au fost instalate camere de supraveghere. Nefericita femeie nu a avut altă opțiune decât să își recunoască faptele.

Angajatorul spera că menajera va returna banii, dar a avut parte de o surpriză amară. Femeia nu s-a mai prezentat la muncă a doua zi, după ce promisese că va rambursa ceea ce îi datora. A dispărut!

Bărbatul nu a avut altă opțiune decât să depună o plângere la carabinieri. Acum, menajera este anchetată pentru furt de către procurorul Sergio Dini.

Totalul sumei pe care este acuzată că a furat-o de la începutul anului până în aprilie este de aproximativ 4.000 de euro. Acum se încearcă să se afle dacă femeia a lucrat și în alte case din oraș, unde ar fi putut avea același comportament necinstit.

Un caz similar a avut loc acum câteva luni în Sant’Elena, unde o altă menajeră, în vârstă de 53 de ani, a fost condamnată la un an și trei luni de închisoare pentru că a furat bani din seiful unei femei în vârstă de 95 de ani, pe care o îngrijea.

În casa bătrânei, banii nu mai erau suficienți pentru a acoperi cheltuielile de zi cu zi. Începând din 2020, dispăruseră 10.000 de euro. Pentru a înțelege ce se întâmpla, copiii și nepotul au decis să instaleze o cameră de supraveghere în dormitor, îndreptată spre dulapul în care se afla seiful. Și în acest caz, menajera a fost surprinsă în flagrant.