Italia: mesajul ambasadorului George Bologan cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Cu ocazia Unirii Principatelor Române (Mica Unire), eveniment care a avut loc la 24 ianuarie 1859, prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor principate – la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească – ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, transmite românilor aflați pe teritoriul acestei țări un comunicat publicat pe site-ul instituției dar și pe pagina Facebook a Ambasadei României în Italia:

Ziua Unirii Principatelor Române are o semnificație aparte în anul Centenarului, în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Prin viziunea și curajul lor, înfăptuitorii ”Micii Uniri” de la 24 ianuarie 1859 au ancorat spațiul român în cel european. Parcursul început odată cu dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza în Moldova și în Țara Românească a contribuit la realizarea statului național unitar român modern, astăzi partener de încredere, apreciat în cadrul Uniunii Europene și al NATO.

În anul Centenarului, călăuziți de mărețele idealuri ale trecutului, trebuie să privim cu încredere și viziune spre viitor. A fi patriot înseamnă a traduce recunoștința față de înaintașii noștri într-un simț al responsabilității sporit față de destinul țării. Înseamnă, totodată, a urma cu mândrie exemplul lor de integritate și demnitate națională și a ne asuma propriul rol în prezentul și viitorul României.

Să urmăm cu mândrie valorile etice ale celor care au pus temelia României moderne, conștientizând faptul că fiecare dintre noi poate contribui, prin implicare și onestitate, la prosperitatea României.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

George Gabriel Bologan

Ambasador