Mesajul unui italian pentru badanta româncă a mamei sale: „Nu am cuvinte să îți mulțumesc!”

Un mesaj de apreciere primit de o îngrijitoare româncă din Italia s-a viralizat în grupurile dedicate femeilor care fac această meserie. Femeia a primit mulțumiri din partea fiului bătrânei pe care o îngrijea, după decesul acesteia.

„Acesta este mesajul unui italian către badantă după ce mama lui a murit. Asta se întâmpla înainte de sărbători. Badanta este prietena mea. Sunt mândră de așa oameni”, a transmis femeia care a publicat mesajul.

„Dragă Maria, (pentru mama ți-ai schimbat și numele) nu am cuvinte să îți mulțumesc pentru ceea ce ai făcut pentru ea și pentru noi. Dacă ți-aș cunoaște limba, aș putea să o fac mai bine, dar suntem popoare înfrățite și cred că ne vom înțelege oricum.

Tu ți-ai depășit cu mult îndatoririle de muncă și dacă aș fi avut o soră mi-ar fi plăcut să fii tu. Dar tu ai făcut încă și mai mult și eu nu voi uita asta niciodată, de aceea îți spun MULȚUMESC. Crăciun fericit ție și tuturor celor dragi!”.

Postarea a stârnit comentariile pro și contra ale celorlalte femei care au lucrat sau continuă să lucreze ca îngrijitoare în Italia:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Frumos mesaj…dar din păcate sunt puțini ce recunosc munca de badantă, poate fi un exemplu și pentru alții…niciodată nu este târziu.”

„Sunt printre ei și persoane recunoscătoare, eu am asemenea mesaje chiar de la o familie la care am lucrat numai o lună!”

„Care sunt persoane cu suflet și frică de Dumnezeu nu uită! Când am ajuns în Italia, acum 22 de ani, nu știam limba, nu știam să spun decât „no lo so” și „buongiorno”. Am îngrijit o bătrână care după câteva luni îi spuneam mamă. Nu au plâns-o copiii cât am plâns-o eu! Sunt și în ziua de azi prietena copiilor, nurorilor și ginerilor săi.”

@rotalianul