Mesajul unui primar din Italia pentru români: „Urez tuturor un Paște fericit!”

Pantelleria este un oraș în Italia, de pe insula cu același nume, iar primarul acestei localități, Vincenzo Campo, a ținut duminică, 28 aprilie, să facă urarea sa personală comunității românilor ortodocși cu ocazia sărbătoririi Paștelui: „Sărbătoarea voastră este a noastră, a tuturor, vă doresc un Paște fericit!”

Mesajul primarului Vincenzo Campo a fost publicat de paconline.it:

„Mulți dintre concetățenii noștri de origine română celebrează astăzi o zi importantă, considerată Sărbătoarea Sărbătorilor, asemănătoare aproape în întregime cu Paștele catolic sărbătorit recent.

În calitate de prim cetățean al unei comunități care de secole se poate mândri ca fiind la o răscruce pentru diverse grupuri etnice, religii și culturi, doresc un Paște liniștit localnicilor și oaspeților noștri care astăzi se vor reuni pentru a sărbători în familie o zi cu rădăcini milenare, purtătoare al unui mesaj universal de pace și renaștere.

Într-un moment istoric ca acesta, marcat de diviziuni, discriminări și dificultăți, este și mai important să ne amintim punctele comune care ne unesc pe toți, indiferent de credința, originea sau cultura religioasă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Într-o comunitate ca Pantelleria, în care sprijinul reciproc este elementul cheie pentru o conviețuire armonioasă și pacifică, devine fundamental să subliniem valorile ce ne unesc sub egida respectului, ospitalității și a schimbului cultural care dintotdeauna ne-a caracterizat.

Un moment de sărbătoare pentru o parte a comunității reprezintă o sărbătoare pentru noi toți și cu această convingere vă doresc tuturor un Paște fericit.”

Vincenzo Campo – primarul orașului Pantelleria

@rotalianul