Meteo în Italia, alertă de vreme rea. Sosește ciclonul „Genoa Low”

O furtună violentă s-a înregistrat joi, 3 noiembrie, la Ostia, în Lazio, provocând inundarea mai multor străzi. Având în vedere instabilitatea climatică puternică care caracterizează regiunea, Protecția Civilă a emis o alertă meteo pentru vineri, 4 noiembrie. Dar nu reprezintă un caz unic, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea în toată Italia și pe alocuri se vor înregistra furtuni cu inundații și rafale de vânt.

Vremea rea pune stăpânire pe Italia. Temperaturi în scădere

Un ciclon numit de meteorologi „Genoa Low”, cu vânt și ploi abundente, se va abate peste Peninsulă în următoarele ore. Practic, vor cădea ploi abundente, însoțite de rafale de vânt, furtuni și ninsoare la altitudini mari, informează Il Meteo.

Ultimele ore pentru a ne bucura de temperaturile plăcute de vară, care și astăzi în sud se vor ridica până la 28-29 grade Celsius, în Sardinia, Sicilia și local în Calabria. În nord, în schimb, vremea rea ​​pare să se fi instalat deja, cu precipitații abundente care se vor deplasa spre sud până în cursul serii. Pe Alpi va ninge, chiar și sub 1400 de metri altitudine, iar furtuni intense se vor înregistra de-a lungul coastele. Ploi sub formă de furtună vor avea loc și în Alpi, în special în regiunile Friuli și Campania.

Dinspre Atlanticul de Nord se așteaptă o masă de aer polar maritim care va intra în Mediterana prin așa-numita Poartă a Rhonului (Franța). Aerul rece va afecta mai întâi munții înalți din Corsica, declanșând vânturi puternice care se vor îndrepta spre Golful Ligure.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O interacțiune complexă care în Liguria va avea un contrast semnificativ între masa de aer rece și apa mai caldă a mării. Acest proces va duce la formarea unei zone de joasă presiune, în apropierea orașului Genova, numit ciclonul „Genoa Low”.