Furtună puternică în Italia, copaci dezrădăcinați și scaune luate de vânt. Alertă meteo pentru următoarele zile

O furtună de scurtă durată, dar foarte intensă, a creat mai multe pagube în zona Ascoli Piceno din Marche, joi, 22 august. A căzut grindină, s-au înregistrat ploi abundente și rafale de vânt puternice care au dezrădăcinat copaci și au inundat străzile orașului.

În videoclipul de mai jos, filmat în Piazza del Popolo din centrul orașului de Nadia Giuliani și publicat pe Facebook de Geometeo, se poate vedea cum scaunele de pe terasele unor baruri au fost luate de vânt.

22/08/2019- Ore 17 – PAUROSO TEMPORALE AD ASCOLI PICENO!?⚡⚡⚡Nel filmato lo spaventoso nubifragio di poco fa avvenuto in pieno centro ad Ascoli Piceno (Piazza del Popolo) a cui si sono associate intensissime raffiche di vento (downburst). Segnalati anche alberi caduti in zona.Video e segnalazione a cura di Nadia Giuliani che ringraziamo.www.geometeo.itAlessio C.

Gepostet von Geometeo am Donnerstag, 22. August 2019

În următoarele zile vremea va fi extrem de instabilă mai ales în nordul și centrul Italiei, îndeosebi în regiunile Alpilor, ale munților Apenini, în Toscana, Umbria, Sardinia și pe culmile stâncoase ale Siciliei. Meteorologii avertizează că vor fi posibile căderi de grindină. În alte regiuni, un soare blând sau ușoare înourări cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20