Meteo Italia, furtuni și risc de inundații în mai multe regiuni. Temperaturi în scădere

Următorul sfârșit de săptămână va fi caracterizat din punct de vedere meteorologic de ploi abundente însoțite de rafale de vânt în mai multe zone din Italia, în mod special în regiunile din centrul și sudul Peninsulei. în Lazio, Campania și Calabria sunt așteptate acumulări de precipitații de peste 40 mm/24 de ore.

O vastă zonă de joasă presiune, împinsă de vânturile dinspre sud și alimentată de mase de aer de origine polar-maritimă provenite din nordul Atlanticului, va ajunge în Marea Mediterană și va provoca ploi abundente. Curenții de are rece vor favoriza formarea unui ciclon capabil să declanșeze fenomene meteorologice sub formă de furtuni și rafale violente de vânt.

Zonele cele mai expuse riscului vor fi cele din centrul și sudul țării, îndeosebi Lazio, Campania și Calabria. În nord se vor înregistra ploi slabe doar în Emilia Romagna și sudul regiunii Veneto.

Temperaturile vor scădea, ajungând aproape în toată țara la valorile normale acestei perioade. În Lombardia și Piemont temperaturile vor oscila în jurul valorii de 0°C la primele ore ale dimineții, înregistrându-se astfel primele temperaturi de îngheț.

@rotalianul