Meteo Italia: Miercuri, cod roșu de caniculă. Vremea se va răcori la sfârșitul săptămânii

Alarmă de gradul III și cod roșu de caniculă avertizează autoritățile pentru miercuri, 24 iulie, în mai multe orașe italiene, cum ar fi: Bolzano, Brescia, Florența, Perugia și Torino. De asemenea, tot miercuri se declanșează alarmă de gradul II (cod portocaliu) pentru orașele Bologna, Frosinone, Genova, Milano, Pescara Rieti, Roma, Trieste, Verona și Viterbo.

Alerta de nivel trei, explică Ministerul Sănătății din Italia, se declanșează în prezența „unor situații de urgență cu posibile efecte nefaste asupra sănătății cetățenilor, indiferent de vârstă.”

Pentru joi, codul roșu de caniculă va fi declanșat și pentru Rieti, Roma, Torino, Trieste, Bologna, Bolzano, Brescia, Florența, Frosinone, Genova, Perugia, Verona, Pescara.

IlMeteo.it anunță că valul de căldură african care a invadat în aceaste zile Italia se va confrunta la sfârșitul săptămânii cu un ciclon de origine atlantică care va ajunge pe teritoriul nordic al peninsulei. Aerul rece al ciclonului antlantic va declanșa furtuni violente care vor lovi mai întâi regiunile nordice și apoi cele centrale, între sâmbătă și duminică. În această fază, temperaturile vor scădea cu aproximativ 10° C.