Meteo Italia: Ploi, grindină și temperaturi în scădere cu 10 grade în următoarele zile

Ploi, grindină, vânt puternic și temperaturi în scădere sunt avertizările meteorologilor italieni pentru zilele de marți 14 și miercuri 15 august precum și pentru cele imediat următoare. Valul de căldură african care a invadat peninsula în ultima perioadă va fi înlocuit de un fenomen atlantic care va provoca profunde schimbări climatice pentru următoarele zile. Sunt anunțate furtuni cu ploi, vânt și grindină, precum și o scădere bruscă a temperaturilor de până la 10 grade.

Meteo.it ne informează că vremea rea va dura pe parcursul întregii săptămâni, punctul culminant se va înregistra astăzi, marți, 14 august. Joi vremea va cunoaște o ușoară îmbunătățire, ca apoi, ziua de vineri să se confrunte din nou cu un nou val de vreme rea.

14 august:

În cursul zilei de astăzi se vor înregistra furtuni cu ploi și grindină în nord-estul peninsulei, în zona de est a regiunii Lombardia, în Toscana, Umbria, Lazio până la Roma și regiunile mării Adriatice. Vremea se va răci considerabil. În sud și în Sicilia, înnorări și ploi slabe. La sfârșitul zilei, furtuni în centrul și nordul Campaniei.

15 august:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prognoza meteorologilor pentru ziua de 15 august prevede, de asemenea, ploi abundente și furtuni puternice în Marche, Umbria de Est, Abruzzo și Lazio. O îmbunătățire ușoară a vremii se va înregistra în a doua parte a zilei. Furtuni în Veneto și Emiglia-Romagna. În Sicilia, Calabria, Puglia și Molise, înnorări și ploi pe alocuri.

16 august:

Joi, 16 august, în nordul țării cerul va fi senin, înnorat doar în zonele alpine. În centru, în sudul peninsulei și în insule, se vor înregistra furtuni pe alocuri, mai ales în Basilicata, Puglia și Calabria. Vremea e va îmbunătăți spre seară.

@rotalianul