Meteo Italia: Previziunile meteorologilor pentru zilele de Crăciun și Sfântul Ștefan

Meteorologii italieni au emis prognoza pentru zilele de 25 și 26 decembrie, când în Italia este sărbătorit Crăciunul și Sfântul Ștefan. Previziunile nu sunt tocmai îmbucurătoare, va ploua în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în regiunile centrale și de nord, informează Il Meteo it.

Starea vremii va fi afectată progresiv de o perturbare care va aduce nori și ploaie începând din după amiaza zilei de vineri, 24 decembrie, mai întâi în Toscana și Liguria, apoi în regiunile Piemont, Lombardia, Veneto și Emilia Romagna. De asemenea, sunt așteptate averse de ploaie și în Lazio și Campania.

În ziua de Crăciun

Va ploua abundent în tot nordul țării, dar și în Toscana, Umbria, Lazio, Sardinia. Ploile vor fi extrem de abundente în Liguria, pe coasta Mării Tireniene, până în Campania (în special între Toscana și Lazio). De-a lungul zilei, este posibil să cadă ploi și în Emilia Romagna, Veneto și Friuli Venezia Giulia.

Zone mai însorite în nord-vest, o bună parte din arcul alpin, în extremul sud și insulele majore unde, datorită vântului blând, temperaturile maxime se vor ridica până la aproximativ 18° C în special în Sicilia, Sardinia și Calabria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Alpi, va cădea zăpada începând de la 1.300 m altitudine, iar în Apenini de la 1.500 de metri.

În ziua de Sfântul Ștefan

Ploile se întorc în nord-est, în special în Lombardia și în regiunile din centrul țării unde sunt anunțate furtuni însoțite de grindină. Vremea rea va ajunge și în Campania, apoi într-o măsură mai mică și în Basilicata și Puglia.