Meteo: Vremea nefavorabilă continuă să afecteze Italia. Mai multe regiuni sub alertă maximă

Vremea rea, cu ploi și vânturi puternice, continuă să afecteze Italia. Astăzi este alertă maximă de vreme nefavorabilă în Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Molise, Sardinia, Toscana și Umbria; precum și în Calabria, Piemont și Veneto.

Va fi o sâmbătă și o duminică cu multe ploi și rafale de vânt de la nord la sud. Ploile cele mai intense sunt așteptate în centrul țării și pe versanții tirenieni central-sudici. Totuși, temperaturile vor rămâne în continuare peste normalul acestei perioade.

Suntem la ultimul sfârșit de săptămână de dinaintea Crăciunului și probabil multe persoane se vor deplasa către destinații de vacanță unde au ales să își petreacă sărbătorile, sau pur și simplu vor ieși pentru a termina de achiziționat ultimele daruri de pus sub brad. Din păcate, niciunul dintre aceste lucruri nu se va face sub un cer senin: astăzi, sâmbătă, va ploua mult în mare parte a Italiei. Dimineață în nord-est și spre centru, în toate regiunile până în Campania, precum și în Sardinia. După-amiaza va ploua în sud, dar și în Lazio și  Friuli Venezia Giulia.

Aceeași situație meteorologică se va înregistra în unele regiuni și duminică, în special în centrul și sudul peninsulei, cu ploi abundente în Lazio, Campania, Calabria și în insule. Seara, cu toate acestea, va exista o tendință generală de îmbunătățire începând de la Centru, preludiul unei noi săptămâni de timp mai iertător.