Tânăr păstor român mort în Italia, răpus de un infarct în timpul nopții. „Mi-e rău, nu pot respira!”

Un tânăr român care lucra ca păstor pentru o fermă din nordul Italiei a murit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 6 martie 2021. Potrivit ziarului Il Gazzettino, compatriotul nostru ar fi suferit un infarct.

„Mi-e rău, nu pot respira!”

Atât ar fi apucat să-i spună Ion Iulian Manole, în vârstă de 31 de ani, unchiului său alături de care avea grijă de turma de oi pe pășunile din Fossalta di Portogruaro, o localitate de lângă Veneția.

„John”, cum îi spuneau persoanele apropiate, s-a trezit în jurul orei 3:30 pentru a-și face nevoile fiziologice, dar când se întorcea spre patul său a început să se simtă rău. Unchiul său a sunat imediat la 112 și a solicitat o ambulanță la fața locului, dar pentru tânărul român nu s-a mai putut face nimic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La locul tragediei s-au prezentat și carabinierii din Villanova di Fossalta pentru investigațiile de rigoare, iar Parchetul din Pordenone a cerut și intervenția medicului legist Antonello Cirnelii. Acesta, după ce a inspectat trupul neînsuflețit al românului nostru, a constatat că tânărul a murit răpus de un infarct, probabil provocat de o patologie care nu fost depistată la timp.

Ion Iulian Manole era angajat la ferma „Allevamento Piave”, cu sediul la Tapiana, lângă Udine. El, însă, figura ca fiind rezident în Ponte di Piave, provincia Treviso. Potrivit publicației locale La Nuova Venezia, fratele victimei lucrează tot ca păstor în aceeași provincie și a fost înștiințat despre tragedie în cursul zilei de astăzi.