Microbuz care se întorcea din Italia lovit de tren în România. O femeie a murit și fetița ei de 13 ani se află în comă

Opt persoane au fost rănite luni, 16 august 2021, după ce un tren a lovit un microbuz care se întorcea din Italia, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea clujeană Urișor.

Una dintre persoanele rănite, o femeie în vârstă de 40 de ani, a decedat la spital în cursul nopții de luni spre marți, în timp ce fiica ei, care are numai 13 ani, se află în comă profundă, relatează Știrile Pro TV.

Microbuzul implicat în accident. Sursă imagine: Știrile Pro TV.

Potrivit publicației locale Știri Botoșani, femeia decedată se numea Rodica Gheorghiță Antonesei și se îndrepta spre localitatea Darabani din județul Botoșani.

Rosa, cum îi spuneau toți, și fetița ei Alexia, au pornit spre România din localitatea italiană Sellia Marina, provincia Catanzaro din Calabria, unde locuia de mai mulți ani și unde au rămas tatăl și fratele fetei.

Rodica Gheorghița Antonesei, femeia decedată în urma accidentului din județul Cluj. Foto: stiri.botosani.ro

Toți pasagerii au fost răniți și transportați apoi de urgență la diferite spitale din Dej și Cluj-Napoca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul autovehiculului a scăpat nevătămat, dar pe numele său a fost deschis un dosar penal și este cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile.

„Este vorba despre un accident produs la pasajul de cale ferată din localitatea Urişor, comuna Căşeiu, între un microbuz şi un tren Regio-expres care circulă de la Baia Mare spre Cluj-Napoca. Sunt opt persoane rănite, pasageri în microbuz, pentru una dintre acestea a fost solicitat elicopterul SMURD”, a declarat o reprezentantă a IPJ Cluj după producerea accidentului.

Trecerea la nivel cu calea ferată unde s-a produs tragedia. Sursă imagine: Știrile Pro TV.

Oamenii au spus că nu-și explică de ce șoferul microbuzului nu a văzut trenul, ținând cont că vizibilitatea este bună în acel loc.

@rotalianul