Microbuz cu îngrijitoare românce răsturnat în Austria, o femeie a murit pe loc. Șoferul trimis în judecată

În urma unui grav accident de circulație petrecut la data de 23 august 2022, un microbuz condus de un șofer român în vârstă de 51 de ani s-a răsturnat în localitatea austriacă Stainz (Stiria).

În microbuz se aflau șapte îngrijitoare, de naționalitate română și ele, iar una dintre acestea, în vârstă de 63 de ani, a decedat pe loc. Alte șase femei au suferit leziuni minore.

Microbuzul era plin cu îngrijitoare românce. Foto: 5min.at

În urma unei anchete efectuate de autoritățile austriece, șoferul este considerat responsabil de această tragedie și va trebui să răspundă în tribunal în luna mai a acestui an.

După cum relatează publicația austriacă 5min.at, microbuzul era complet ocupat cu îngrijitoare din România care mergeau în Austria pentru a asista bătrâni din această țară.

Vehiculul a coborât pe un drum îmbibat de ploaie și s-a izbit de un terasament, iar apoi s-a răsturnat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șase pasagere, cu vârste cuprinse între 42 și 60 de ani, au fost rănite ușor. Din nefericire, o pasageră de 63 de ani a suferit răni la cap care i-au fost fatale. Șoferul microbuzului a scăpat nevătămat.

La fața locului au intervenit echipa de pompieri voluntari din Pirkhof, detașamentul de pompieri din St. Stefan ob Stainz, ambulanțele de la Crucea Verde Stiria, Crucea Roșie Stiria, precum și poliția din Stiria.

Mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe au intervenit la locul accidentului. Foto: 5min.at

Șoferul a fost vizat de ancheta Parchetului din Graz. După cum relatează publicația Krone, acesta va fi adus în fața judecătorului unic pe 15 mai la Tribunalul Districtual Deutschlandsberg.

Bărbatul este acuzat de omor din culpă și vătămare corporală din culpă. În acest caz, se aplică prezumția de nevinovăție.