Microbuz cu muncitori români, grav accident în Germania. Nouă răniți, dintre care doi în stare gravă

Nouă cetățeni de naționalitate română au fost răniți pe autostrada germană A4, în apropiere de Köln (Renania de Nord-Westfalia), în urma unui accident provocat de un taximetrist în vârstă de 26 de ani, care a intrat cu taxiul său într-un microbuz înmatriculat în România, în noaptea de sâmbătă, 13 august. Șoferul taxiului era sub influența substanțelor interzise, precizează Bild.

Cu aproximativ zece minute înainte de miezul nopții, pe autostrada A4, între localitățile Düren și Langerwehe, a avut loc un accident grav între un taxi și un microbuz marca Ford. Mai mulți pasageri ai microbuzului au fost răniți, dintre care doi foarte grav. Microbuzul se îndrepta către Olanda, unde transporta mai mulți muncitori români pentru culesul recoltei de acolo.

Ambele vehicule circulau pe A4 în direcția orașului olandez Heerlen (Limburg). Între intersecțiile Düren și Langerwehe, șoferul de taxi a virat stânga pentru a depăși microbuzul din fața sa, dar a acroșat partea din spate a acestuia, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al poliției germane.

În consecință, microbuzul Ford a derapat și s-a răsturnat de mai multe ori, rămânând pe carosabil. Pasagerii au fost în acest fel blocați în epava microbuzului. Atât un prim salvator, cât și un pompier au fost răniți ușor în timp ce scoteau persoanele prinse între tablele contorsionate ale microbuzului avariat.

Toți cei nouă pasageri din Ford au fost răniți, șapte dintre ei au avut leziuni ușoare iar doi dintre ei, o femeie de 37 de ani și un bărbat de 35 de ani, au suferit răni care le-au pus viața în pericol. Taximetristul care a provocat accidentul a scăpat cu răni ușoare. Testul preliminar la care a fost supus a ieșit pozitiv la substanțe interzise. Polițiștii i-a reținut permisul de conducere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: Bild

Au fost demarate cercetările necesare în acest caz, potrivit aceluiași purtător de cuvânt al poliției. Accidentul a creat probleme de trafic duminică dimineață, A4 a fost complet închisă pe direcția Aachen timp de șase ore de la miezul nopții. Traficul normal a fost reluat abia în jurul orei 6 a.m., iar șoferii au fost deviați în acest timp pentru a ocoli locul accidentului.

Distribuie acest articol