Microbuz cu români, accident în străinătate după ce autostrada s-a acoperit cu un strat subțire de gheață

Un număr de 11 accidente s-au produs sâmbătă după amiază, 20 aprilie, pe autostrada A1 Westautobahn din Austria, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Accidentele au avut loc între localitățile St. Georgen im Attergau și Salzburg, între orele 13.00 li 19.00, pe un sector de drum unde lapovița densă s-a transformat brusc într-un strat subțire de gheață.

Fenomenul meteo i-a surprins nepregătiți pe șoferii care și-au schimbat deja cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

Potrivit poliției austriece, în unul dintre accidente au fost implicate un microbuz condus de un șofer român în vârstă de 39 de ani și un autoturism la volanul căruia se afla un cetățean german de 58 de ani, care călătorea alături de soția sa.

În microbuz, pe lângă șofer, se aflau opt pasageri, toți de naționalitate română.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din cauza pojghiței de gheață de pe asfalt, autoturismul condus de bărbatul german a intrat în partea din spate a microbuzului cu români.

În urma impactului, ambele vehicule au fost serios avariate.

Din fericire, în ciuda severității accidentelor, nu au fost înregistrate victime. Șoferul german și soția acestuia nu au suferit răni grave, dar au fost transportați la spitalul Salzkammergut Klinikum din Vöcklabruck pentru controale de precauție.

„Șoferul microbuzului și pasagerii acestuia au scăpat nevătămați din accident”, conform declarațiilor oficiale ale poliției.

Poliția austriacă a reiterat recomandarea ca șoferii să fie vigilenți la prognoza meteo și să se asigure că anvelopele montate sunt adecvate pentru condițiile de drum.