Microbuz cu români care plecau în Italia implicat într-un accident cu 13 victime

Un microbuz plin cu români care plecau în Italia a fost implicat joi, 2 septembrie, într-un accident produs pe teritoriul localității Andreneasa, judeţul Mureș. O mașină condusă de o femeie în vârstă de 36 de ani a intrat în coliziune cu microbuzul, iar în urma impactului a rezultat rănirea a 13 persoane, între care şi doi copii.

În mașina înmatriculată în Germania se afla o familie, respectiv doi soţi şi cele două fiice ale lor, iar în microbuzul la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 57 de ani erau 9 persoane care călătoreau la Padova. Pe DN 15 Reghin – Topliţa, microbuzul s-a izbit frontal de autoturismul cu numere de Germania, care intrase în depăşire, într-o curbă.

Foto: ISU Mureș

„În urma accidentului a rezultat rănirea a 13 persoane, respectiv a celor doi conducători auto, precum şi a trei pasageri din autoturism, dintre care doi minori, de 2 şi 5 ani şi a pasagerilor din microbuz, cărora li se acordă îngrijiri medicale la faţa locului, urmând a fi transportaţi la unitatea spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş Mureş, într-un comunicat de presă.

Ambii șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

„La accident, ISU Mureş a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă dotate cu modul pentru descarcerare, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un echipaj aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean, trei ambulanţe SMURD, două autospeciale pentru transport victime multiple precum şi elicopterul SMURD. Din cadrul ISU Mureş au fost prezenţi la faţa locului trei ofiţeri şi 23 subofiţeri, care au intervenit alături de personalul medical din cadrul UPU SMURD Târgu Mureş şi SAJ”, a precizat ISU Mureş, într-un comunicat de presă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cercetările au fost continuate de către poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Reghin pentru stabilirea tuturor împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentului rutier. În zonă, circulația a fost blocată patru ore și jumătate.

Distribuie acest articol