Microbuz cu români, oprit de polițiști în străinătate. Șoferul nu avea autorizație de transport persoane

Un microbuz condus de un șofer român, în vârstă de 37 de ani, a fost oprit pentru un control de rutină sâmbătă, 17 septembrie, în Germania, de către polițiștii districtului Landshut (Bavaria) pe autostrada federală 11.

La controlul efectuat, polițiștii germani au constatat că șoferul român transporta pasageri de la care primise bani pentru a-i duce în România, dar nu deținea autorizație pentru transport persoane, informează La-rundschau.de.

Era aproape de miezul nopții când microbuzul cu numere de înmatriculare românești a fost tras pe dreapta. La verificarea pasagerilor din vehicul, ofițerii PI (Polizeiinspektion) din Landshut au constatat că șoferul se deplasa către România, împreună cu alți șase conaționali.

Polițiștii au aflat că șoferul microbuzului primise câte 150 de euro de la fiecare dintre cei șase pasageri pentru a-i duce în țara lor natală. S-a dovedit că șoferul a procedat în mod similar operatorilor de transport autorizați, pentru care ar fi avut nevoie de un permis special pentru transportul de persoane.

Deoarece nu deținea un astfel de document, șoferul a primit o notificare și va fi sancționat  în temeiul Legii privind transportul de persoane pe drumurile din Germania.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI