Microbuz cu români care veneau din străinătate, oprit de polițiști pe autostradă. Șoferul nu avea autorizațiile necesare

O patrulă a poliției germane a oprit duminică, 24 iulie, un microbuz cu remorcă înmatriculat în România, pe autostrada A 61, în localitatea Dannstadt-Schauernheim (landul Renania-Palatinat) pentru un control de rutină. În urma controlului s-a constatat că șoferii nu aveau autorizația de transport internațional de persoane sau mărfuri, informează Die Rheinpfalz.

Polițiștii rutieri din Ruchheim (suburbia vestică a orașului german Ludwigshafen am Rhein) au verificat tandemul auto care circula către sud. Aceștia au constatat că în microbuz se aflau șapte pasageri și numeroase bagaje care, ca și cele din remorcă, erau transportate din Anglia în România.

Atât bărbatul aflat la volan, cât și cel de-al doilea șofer nu au putut prezenta un permis de transport internațional de persoane sau mărfuri, astfel încât au fost nevoiți să își asume infracțiunea de transport ilegal de persoane și mărfuri.

În plus, șoferul aflat la volan nu a putut prezenta clasa permisului necesară pentru a conduce acel tandem auto (microbuz + remorcă). Au fost demarate cercetări împotriva celor doi șoferi și pentru fiecare a fost reținut un depozit de garanție cu o valoare formată din patru cifre (minim 1.000 de euro).

Șoferul unui alt microbuz românesc a fost sancționat pentru că transporta animale în condiții non conforme

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, într-o zonă de odihnă situată pe autostrada germană A3, agenții poliției rutiere Erlangen (Bavaria) au verificat în dimineața zilei de vineri, 22 iulie, o furgonetă marca Mercedes Sprinter și au fost nevoiți să ia măsuri imediate când au văzut „marfa”.

Șoferul de naționalitate română transporta 10 câini și o pisică din România în Marea Britanie și parcursese deja 1.500 de kilometri în momentul verificării, relatează Frankischer Tag. Polițiștii au constatat că patrupedele erau foarte însetate și nu aveau acces la apă proaspătă de băut.

În plus, un câine purta un guler ghimpat cu vârfurile metalice îndreptate spre gât, iar blana și ochii animalelor erau parțial lipicioase și murdare. Medicii celui mai apropiat cabinet veterinar, care au fost informați imediat, au denunțat faptul că unele prevederi ale legii privind bunăstarea animalelor au fost încălcate.

Suspiciunea unor documente falsificate a dus la continuarea cercetărilor. Potrivit polițiștilor, șoferul a fost nevoit să remedieze condițiile inadmisibile în care erau transportate bietele animale și să plătească o amendă. După aceea, cu acordul medicilor veterinari, a reușit să își continue călătoria.

@rotalianul