Microbuz cu români la bord, accident dramatic în Austria. S-a răsturnat pe un câmp

Un microbuz cu cinci pasageri români la bord, printre care și un copil de nouă ani, a fost implicat duminică, 22 octombrie 2023, într-un accident spectaculos petrecut în localitatea austriacă Walchsee, districtul Kufstein din Tirolul Inferior.

Accident Austria 20231022
Microbuzul răsturnat pe un câmp din Austria. Sursă foto: zoom.tirol.

Potrivit publicației Kronen Zeitung, autovehiculul a ieșit de pe carosabil, s-a răsturnat și apoi s-a oprit într-un câmp, pe o parte.

Identitatea persoanei aflate la volan în momentul accidentului nu a fost făcută publică până la această oră, mai precizează sursa citată.

Dramaticul accident s-a petrecut la puțin timp după ora 12:00, când pasagerii români circulau cu microbuzul pe Walchseestraße, în direcția Kössen.

Din motive încă necunoscute, șoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta, părăsind astfel șoseaua și răsturnându-se.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cele din urmă, vehiculul s-a oprit în câmpul adiacent carosabilului, pe partea șoferului, după cum poate fi observat și din imagini.

Accident Austria 20231022 2
Microbuzul s-a oprit răsturnat pe partea șoferului. Sursă foto: zoom.tirol.

Cei cinci pasageri – doi bărbați, două femei și un copil de nouă ani – au scăpat relativ nevătămați, suferind doar răni ușoare.

Ei au fost transportați la spitalul din Kufstein pentru îngrijiri medicale. Cu toate acestea, vehiculul a fost grav avariat și nu mai putut fi pus în funcțiune.

La fața locului au intervenit pompierii din Walchsee, serviciile de urgență, un elicopter de urgență medicală, precum și polițiștii, care au deschis o anchetă.