Microbuz plin cu români aflați peste hotare, răsturnat în afara carosabilului. Nouă persoane au ajuns la spital

Nouă cetățeni români au fost răniți în urma unui accident rutier petrecut în cursul dimineții de astăzi, 3 decembrie 2022, în cartierul Eyüpsultan din Istanbul, în Turcia.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România, cei nouă pasageri români au fost transportați la spital cu răni ușoare.

Pe de altă parte, site-ul turc haberturk.com menționează că „doi dintre răniți, care au fost transportați la spital după prima intervenție a echipelor, își mențin starea de sănătate gravă.”

Microbuzul implicat în accident. Foto: haberturk.com

Din primele informații reiese că microbuzul era condus de un cetățean turc, Bayram S., care a pierdut controlul volanului și a provocat astfel răsturnarea autovehiculului.

Imagine de sus cu locul accidentului. Foto: haberturk.com

În comunicatul MAE primit la redacția noastră, reprezentanții instituției au precizat următoarele:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de 3 decembrie 2022, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

„În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului.

„Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare.

„Persoanele rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Instituția română a menționat, de asemenea, că nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară, la nivelul oficiului consular, în legătura cu acest incident.