Microbuz românesc, grav accident rutier în Ungaria. Șapte victime, dintre care două în stare critică

Un grav accident rutier a avut loc pe autostrada M5 din Ungaria, în apropierea orașului Kecskemét, implicând două autoturisme românești, dintre care un microbuz care tracta o altă mașină și se îndrepta în direcția Szeged, informează publicația maghiară BAON.

accident-ungaria-202401064
Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: baon.hu.

În urma incidentului, șapte persoane au fost rănite, dintre care două femei se află în stare critică.

Echipajele de salvare, inclusiv două elicoptere medicale și mai multe ambulanțe, au fost trimise imediat la locul accidentului pentru a oferi asistență medicală și a transporta victimele la spital.

Accidentul s-a produs între kilometrii 74 și 75 ai autostrăzii M5, unde microbuzul părăsit carosabilul și a ajuns în șanț.

accident-ungaria-202401061
Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: baon.hu.

Unul dintre pasageri a rămas încarcerat în microbuz, fiind necesară intervenția pompierilor profesioniști din Kecskemét și a celor voluntari din Lajosmizse pentru a-l elibera.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma accidentului, traficul pe autostrada M5 a fost complet închis pentru mai multe ore pe segmentul afectat, iar vehiculele au fost redirecționate.

De asemenea, pe partea opusă a autostrăzii, în direcția Budapest, s-a format un ambuteiaj considerabil, lung de aproximativ 10 kilometri, cauzat în mare parte de curiozitatea șoferilor și de cei care opreau pentru a fotografia scena.

accident-ungaria-202401066
Cele două mașini implicate în accident. Sursă foto: baon.hu.

Autoritățile au subliniat că a fost doar o chestiune de noroc faptul că în acest ambuteiaj nu s-au produs alte accidente.

Investigațiile sunt în curs pentru a determina cauzele exacte ale accidentului, iar autoritățile au făcut apel la conducătorii auto să fie mai precauți și să evite comportamentele care pot duce la astfel de incidente tragice.

@rotalianul