Microbuzul unor copii sportivi români, jefuit în Italia: „Ne-au lăsat fără bani, telefoane și echipament”

Ceea ce trebuia să fie o ocazie de bucurie, participarea la turneul de fotbal pentru juniori World Cup de la Pisa (Italia), s-a transformat într-o experiență neplăcută pentru echipa de fotbal Under 12 de la Petrolul Ploiești.

În timp ce copiii români erau prezenți la ceremonia de deschidere, cu parada echipelor participante, care a avut loc în Piazza dei Cavalieri vineri, 29 martie, microbuzul închiriat de clubul român de fotbal era jefuit.

La întoarcerea lor în parcare, copiii au găsit geamurile vehiculului sparte, iar din interior lipseau bani, telefoane, documente și articole de echipament sportiv, informează publicația Fanatik.

„Când ne-am întors am rămas fără cuvinte”, a povestit pentru Fanatik președintele clubului de fotbal Claudiu Tudor. „Copiii au început să plângă. Am sunat la poliție și ne-au sunat înapoi să ne ia declarațiile, dar fără să vină la fața locului.”

Hoții au spart două geamuri ale minibusului închiriat de club și au furat tot ce au găsit: rucsacurile copiilor, bani, telefoane, echipamente.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pagube importante pentru juniorii de la Petrol care au fost nevoiți să joace prima partidă a turneului cu uniformele folosite pentru prezentare și care, așa cum a explicat președintele Claudiu Tudor:

„Vom primi niște tricouri de la organizatori, astfel încât să avem cu ce să jucăm în meciurile următoare.”

Cu siguranță nu este o amintire plăcută pe care micuții fotbaliști o vor avea despre Italia și experiența lor în Pisa.

În plus, acum vor trebui să se confrunte și cu cheltuieli suplimentare, prelungind cazările, deoarece explică președintele:

„Va trebui să așteptăm alte câteva zile pentru recuperarea documentelor provizorii pentru a ne întoarce acasă, pe care va trebui să le ridicăm de la consulatul român din Bologna.”

Turneul de fotbal pentru juniori este organizat de Eventour, fiind a 20-a ediție și se desfășoară de Paștele catolic. La eveniment participă 120 de echipe, sosite din toată Italia și din diverse alte țări, precum Elveția, Franța, Germania, Albania, România, Anglia și Turkmenistan.

Luni, 1 aprilie, sunt prevăzute finalele.

Cu începerea sezonului turistic, încep să reapară și furturile în acest oraș. Turnul din Pisa este un brand mondial și acest ‘brand’ este foarte afectat de fenomenul furturilor din mașini și a poșetelor de la turiști.

Cu creșterea numărului de vizitatori, de fapt, infractorii se concentrează mai ales în parcările cele mai utilizate de străini, având ca țintă efectele personale lăsate în autovehicule.

Distribuie acest articol