Mihai Șora: „Dragă diaspora, nu s-ar putea mai devreme de 10 august?”

Românii din diaspora sunt așteptați la un protest în Biucurești, pe data de 10 august, pentru a opri abuzurile puterii politice de la București. Putere care însă se grăbește șă adopte noi legi sau să le modifice pe cele vechi, așa că s-ar putea ca într-o lună și jumătate România să arate cu totul altfel, motiv pentru care Mihai Șora face acest apel către românii de peste granițe: „Nu ați putea veni mai devreme în țară?”

„Dragă Diaspora, nu s-ar putea mai devreme de 10 august? Al vostru, îngrijorat, Mihai Șora”, a scris pe Facebook filosoful.

Mesajul a fost postat la câteva ore după ce Liviu Dragnea – condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare – a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit când au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu ceea ce vor să facă.

Românii din diaspora se organizează pe Facebook pentru a protesta în Piaţa Victoriei, în 10 şi 11 august.

Cu numai câteva ore mai devreme, filosoful român scria: „România supraviețuiește. Nu în forma ei cea mai glorioasă, nici cea mai inteligentă. Dar este în viață. Iar de la acest fir de viață poate reporni totul.”

Mihai Șora s-a născut la 7 noiembrie 1916, în Ianova, Comitatul Timiș pe atunci, (Austro-Ungaria) și este un filosof și eseist român. Din 24 octombrie 2012 este membru de onoare al Academiei Române.

Sursa foto: Pagina Facebook Mihai Șora