Mihai Șora: „Dragă diaspora, nu s-ar putea mai devreme de 10 august?”

Românii din diaspora sunt așteptați la un protest în Biucurești, pe data de 10 august, pentru a opri abuzurile puterii politice de la București. Putere care însă se grăbește șă adopte noi legi sau să le modifice pe cele vechi, așa că s-ar putea ca într-o lună și jumătate România să arate cu totul altfel, motiv pentru care Mihai Șora face acest apel către românii de peste granițe: „Nu ați putea veni mai devreme în țară?”

„Dragă Diaspora, nu s-ar putea mai devreme de 10 august? Al vostru, îngrijorat, Mihai Șora”, a scris pe Facebook filosoful.

Mesajul a fost postat la câteva ore după ce Liviu Dragnea – condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare – a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit când au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu ceea ce vor să facă.

Românii din diaspora se organizează pe Facebook pentru a protesta în Piaţa Victoriei, în 10 şi 11 august.

Cu numai câteva ore mai devreme, filosoful român scria: „România supraviețuiește. Nu în forma ei cea mai glorioasă, nici cea mai inteligentă. Dar este în viață. Iar de la acest fir de viață poate reporni totul.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mihai Șora s-a născut la 7 noiembrie 1916, în Ianova, Comitatul Timiș pe atunci, (Austro-Ungaria) și este un filosof și eseist român. Din 24 octombrie 2012 este membru de onoare al Academiei Române.

Sursa foto: Pagina Facebook Mihai Șora